Localitățile din Botoșani unde nu ajung niciodată scrisorile – IATĂ care sunt locurile pustiite

Există în județul Botoșani, localități pustiite, care, deși apar pe hartă, nu mai au nici un locuitor. O echipă de cercetători a realizat o hartă interactivă a localităților „fantomă” din România, și a constatat că 1% din teritoriul țării, nu mai există în realitate.

 

Potrivit Hotnews.ro, în România există localități pustiite ce nu au locuitori, sunt amplasate în mijlocul unui lac sau al unei deversări de deșeuri toxice, sunt lipsite de orice fel de imobil sau au fost mutate în componența unor Unități Administrativ Teritoriale vecine, păstrându-se totuși și fosta înregistrare a localității ce trebuia să dispară. Aceste localități, ce uneori delimitează un teren viran, sterp, există în datele publice administrate de multe dintre instituțiile României, însă ele ar trebui radiate din evidențe. O echipă de pasionați a găsit și a centralizat localitățile fictive din țara noastă, a făcut o aplicație de hartă interactivă cuprinzătoare și a lansat un proiect care documentează situația „localitătilor fantomă" din România cu scopul de a face ordine în datele administrative de la noi.
În Botoșani, există 14 localități „fantomă”:
- Cervicești-Deal, comuna Mihai Eminescu;
- Vultureni, comuna Unțeni;
- Valea Grajdului, comuna Unțeni;
- Tăutești, comuna Ungureni;
- Șerpenița, comuna Manoleasa;
- Bold, comuna Manoleasa;
- Ripicenii Vechi, comuna Ripiceni;
- Cinghiniia, comuna Ripiceni;
- Movila Ruptă, comuna Ripiceni;
- Lehnești, comuna Ripiceni;
- Râșca, comuna Ripiceni;
- Popoaia, comuna Ripiceni;
- Livada, comuna Dobârceni;
- Românești-Vale, comuna Românești.

„Am găsit și câteva exemple ciudate. Am dat peste sate în care nu am găsit oameni sau case, dar în registrul agricol am găsit că acolo au fost înregistrate la recensământ sute de oi sau capre. Am găsit localități în care din satelit se vede că nu mai există nici o construcție sau drum pe vatra satului, dar în acte acolo au fost înregistrate vaci sau porci", a povestit pentru HotNews.roIurie Maxim, unul dintre membrii echipei care a realizat proiectul.
CLICK AICI PENTRU HARTA INTERACTIVĂ
CITEȘTE:
 Fața dărâmată a Botoșaniului: Case în ruină, abandonate și lăsate-n voia sorții - FOTOGALERIE