Meciurile din Liga 1 au şanse mari de a reveni, după discuţiile purtate de conducătorii cluburilor cu LPF.
Valeriu Iftime de la FC Botoșani, a recunoscut că a fost concepută o procedură, pe care cluburile vor fi nevoite să o respecte, odată cu revenirea pe terenul de fotbal.
LPF îşi ia măsuri, pentru a nu avea suprize neplăcute în plină pandemie de coronavirus. Cluburile vor fi nevoite să respecte un program strict, odată cu reluarea fotbalului:
"Noi aşteptăm să ne întâlnim după 15 mai. Există un program făcut foarte interesant făcut de cei de la Ligă, împreună cu toţi şefii de cluburi, care ţine de o anumită regulă a funcţionării, în condiţiile în care va fi voie să ne întrunim pentru antrenament, şi apoi vedem mai departe pentru jocuri. Există un document pe care l-a făcut LPF după o discuţie cu toţi şefii de cluburi, cu preşedinţii de cluburi din Liga I. A participat dl Anton de la noi.
Au făcut o procedură, cum ne mişcăm în această perioadă. Va fi o negociere, bănuiesc, cu Ministerul Sănătăţii, ca să poată da voie ca aceste cluburi să se întâlnească. Şi sunt lucruri foarte, foarte clare: cum ne întâlnim, cum ne protejăm, cum ne spălăm, cum ne antrenăm, cum luăm micul dejun, cum luăm prânzul, cum ne deplasăm. Tot",
a declarat Valeriu Iftime pentru Telekom Sport.
Omul de afaceri nu respinge nici posibilitatea ca echipele să joace în Antalya, Turcia, şi a negat varianta ca meciurile din play-off să se dispute doar în Bucureşti:
"Opinia mea este că, dacă ar fi să mergem în Antalya, am fi 400 de oameni care pleacă, toate cluburile, cu tot ce au pe lângă ele şi televiziunile... Asta ar fi prima chestiune, ţara nu mai are treabă, doar se uită la televizor şi vede fotbal. A doua este că ar fi mult mai uşor de gestionat grupul acolo. Terenul de antrenament este foarte aproape, masa este în zona noastră, toţi au loc să fie cantonaţi. Ba, mai mult, jocurile sunt în zonă, faci o oră până la orice teren de fotbal. Dacă ar fi să fie în România, e clar că ai o zi de deplasare, ai antrenamente în locul respectiv, ai hoteluri separate. Adică ai multe intersecţii cu alţi oameni din afară de cei implicaţi şi controlaţi în cadrul clubului.
Nu s-a luat varianta asta (n.r. - ca meciurile să se joace la Bucureşti), pentru că îţi trebuie aceeaşi cazare, terenuri de antrenament pentru fiecare echipă în parte. E mult mai scump şi sunt mai puţine facilităţi în România faţă de Antalya. În condiţiile în care căutăm maxim de siguranţă a sănătăţii fotbaliştilor şi a celor din jurul cluburilor, poziţia Antalya nu este de neglijat, dacă nu reuşim să găsim în ţară nişte variante care să fie cât de cât ok",
a mai spus oficialul FC Botoşani.
DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL: