Lider sindical: Absolvenţii Spiru nu au voie în învăţământ dar au voie să fie directori

 

Reprezentanţii Ligii Sindicatelor din Învăţământ au criticat o serie de măsuri legislative prin care o categorie de persoane sunt discriminate în comparaţie cu alţii, făcând referire la absolvenţii Universităţii Spiru Haret care de aproximativ doi ani de zile nu sunt primiţi în examenele naţionale pentru ocuparea unui post în învăţământ. În schimb, absolvenţi ai aceleiaşi universităţi dar pe alte specializări sunt lăsaţi să conducă spre exemplu instituţii publice deconcentrate.
Liderul LSI, Liviu Axinte a declarat că deja tot mai mulţi absolvenţi de la Spiru Haret au promovat acţiuni în instanţă care s-au soldat cu hotărâri favorabile date de judecători obligând astfel Ministerul Educaţiei Naţionale să elibereze diplomele care să poată fi recunoscute în sistem. „Orice om este liber să se adreseze justiţiei atunci când se simte nedreptăţit şi o hotărâre judecătorească probabil că este corectă, este o interpretare a unui judecător, o interpretare pe care judecătorul sau instanţa o face pornind de la legislaţia în vigoare. Nu ar fi corect să spun că este bine sau greşit”, a spus Liviu Axinte.
În acelaşi timp, aceeaşi legislaţie din România care nu dă voie cadrelor didactice să participe la examene pentru a putea lucra în învăţământ, permite însă unor persoane care au urmat facultăţi în cadrul universităţii menţionate să ocupe funcţii de conducere în instituţii publice. „Şi apoi acum în învăţământ absolvenţii nu au voie să participe la examene dar au voie în schimb să fie directori de direcţii, de deconcentrate, acolo nu este nici o problemă. Şi atunci cum este corectitudine în ţara asta? În loc să fie o lege explicită prin care să se clarifice aceste aspecte”, a mai spus sindicalistul. Potrivit sindicalistului şi în rândul absolvenţilor Spiru Haret de la Botoşani instanţele de judecată au început să dea sentinţe favorabile.
CITEŞTE:
 Absolvenţii de la Spiru Haret nu vor fi primiţi la titularizare