Licitaţia la corn şi lapte merge înainte cu tot cu contestaţie

 

Licitaţia pentru desemnarea firmelor care vor aproviziona şcolile cu suplimentul alimentar destinat elevilor are parte de o contestaţie înainte de desfăşurarea propriu-zisă. Firma Dorna Lactate a sesizat Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) în legătură cu caietul de sarcini întocmit de Consiliul Judeţean.

Prin acesta agenţilor economici li s-a impus o distanţă maximă de transport de faţă de orice punct de desfacere. Inexistenţa acestuia nu permite atribuirea distribuirii de lapte şi corn către o firmă, chiar dacă aceasta ar avea cea mai bună ofertă. „Noi am solicitat să aibă spaţii de depozitare care să respecte toate condiţiile de igienă şi de păstrare a produselor lactate la maxim 25 km de oricare punct de distribuţie. Deci el dacă are o şcoală sus, la Păltiniş de exemplu, trebuie să aibă un depozit undeva în 25 km de localitatea Păltiniş. Oricare participant la procedura de atribuire are problema asta şi trebuie să îndeplinească condiţia asta. Nu este o condiţie pe care noi am impus-o arbitrar, este o condiţie prevăzută de legislaţie”, ne-a declarat Radu Judele, administrator public al judeţului.
Licitaţia merge mai departe în ciuda contestaţiei
CJ a hotărât să meargă mai departe cu licitaţia în ciuda contestaţiei depuse. Reprezentanţii instituţiei sunt convinşi că CNSC nu poate decât să respingă reclamaţia depusă deoarece amintita distanţă este prevăzută de lege. În plus, pe 17 septembrie începe noul an de învăţământ. „Dacă toate lucrurile merg fără sincope termenele se respectă”, a dat asigurări Radu Judele. La licitaţie judeţul este împărţit pe şapte zone de distribuţie, însă o societatea poate concura pe una sau mai multe zone.
CITEŞTE ŞI:
 CJ şi CJPC, controale la lapte şi corn - Nu poţi să le pui să le mănânce şoarecii