Tot, la fel ca în fiecare an, există unitățile liceale de la Botoșani unde rezultatele la examenele naționale sunt mult, mult sub medie.
Unități de învățământ care se află într-o repetitivitate continuă în ceea ce privește procentul de promovabilitate la bacalaureat și asupra cărora, o analiză realistă le-ar da o altă destinație, în genul școlilor profesionale.
Astfel, ultimele cinci locuri la rata de promovabilitate a bacalaureatului sunt ocupate de:
- Liceul Ștefan Luchian Ștefănești unde din 49 de elevi au promovat 17, cu un procent de promovabilitate de 34,69%
- Liceul Tehnologic Petru Rareș cu 18 elevi participanți și 6 promovați și cu un procent de promovabilitate de 33,33%
- Liceul Tehnologic Coțușca unde din 10 elevi au promovat 3, cu un procent de promovabilitate de 30%
- Liceul Tehnologic Elie Radu unde din 24 de elevi au luat bacul 4, cu un procent de promovabilitate de 16,67%
- Liceul Teorettic Centrul de Studii Ștefan cel Mare și Sfânt Botoșani cu 7 elevi participanți și 1 singur promovat, rată de promovare de 14,29%
Per ansamblu însă, celelalte unități de învățământ suplinesc eșecul acestora iar județul Botoșani se află peste media națională, înainte de contestații.
Lucru de altfel apreciat și de conducerea Inspectoratului Școlar Județean Botoșani.
”E un rezultat foarte bun, mai mult ca sigur după finalizarea contestațiilor procentul va crește puțin, sperăm să ajungem la 76%, peste media țării. Nu pot decât să-i felicit pe elevi și pe profesorii care i-au pregătit pentru acest examen, de la an la an creștemm ca și rezultat, asta înseamnă că elevii au conștientizat importanța acestui examen și nu pot decât să-i felicit”,
Gabriel Hârtie, inspector școlar general
O nouă situație a rezultatelor la examenul de bacalaureat va fi făcută publică pe data de 10 iulie, după evaluarea contestațiilor.