Județul îngropat în gunoaie – CE spune Primăria despre groapa de la Botoșani

Mașinile operatorilor de salubritate se află parcate pe marginea unui drum național după ce nu li s-a mai permis intrarea pe rampa de la Săveni. Pentru rezolvarea acestei grave situații s-a luat în calcul inclusiv depozitarea pe spațiul temporar ce este administrat de Urban Serv, de la Botoșani.

 

Asta, până când Consiliul Județean Botoșani va desemna un operator economic care să administreze rampa ecologică de la Stăuceni.

Reprezentanții municipalității botoșănene susțin că, în cazul în care s-ar depozita deșeurile din județ pe rampa de la Botoșani, în maximum o lună de zile acest spațiu ar ajunge la capacitatea maximă.

”Există o HCL care reglementează situația depozitului temporar din municipiul Botoșani. Aici avem un aviz de mediu în care este trecut foarte clar că se pot primi deșeuri doar din municipiul Botoșani și în acest sens există o HCL care reglementează exact aceleași lucruri. Se poate convoca o ședință extraordinară dar consilierii au exprimat deja un punct de vedere al acestui aspect. Țin să vă aduc aminte că problema este destul de veche, chiar din 2012 am avut aceleași discuții cu situația deșeurilor din județul Botoșani”
Cosmin Andrei, viceprimarul municipiului Botoșani

Groapa de gunoi de la Botoșani a ajuns deja la al treilea spațiu temporar autorizat, valabil un an de zile. Iar conducerea Primăriei municipiului reședință de județ consideră că soluția ar trebui până la urmă să vină tot de la CJ Botoșani, în condițiile în care există o rampă nefolosită.

”De fiecare dată s-au găsit rezolvări temporare ale acestei probleme care, repet, trenează din 2012”, concluzionează Cosmin Andrei. (G.E.)

Ce se întâmpla în 2012: