Johnny Depp, Danny de Vito şi Keira Knightley la Botoşani – GALERIE FOTO

 

Unii dintre cei mai îndrăgiţi actori cum ar fi Johnny Depp, Danny de Vito, Keira Knightley  sau Charlie Chaplin, oameni de ştiinţă precum Albert Einstein sau personaje din desene animate pot şi văzuţi la Galeriile de Artă din municipiu. Este vorba despre copii fidele ale acestor personaje în figuri de ceară, exponatele fiind aduse de la Muzeul Figurilor de Ceară din Sankt Petersburg.

Exponatele vor putea fi văzute la Botoşani în intervalul 19 septembrie – 30 octombrie a acestui an, cu un program de vizitare cuprins între orele 10:00 – 18:00 în fiecare zi. Pentru a se putea bucura de personalităţile din cadrul expoziţiei, un adult va plăti un bilet în cuantum de 7 lei, în timp ce pentru grupurile de copii tariful este de 4 lei, respectiv 5 lei pentru elevi, studenţi şi pensionari. „Sunt personalităţi din domeniul istoriei, mitologiei, scriitori, actori, personaje din desenele animate, din filmele science fiction, o gamă foarte variată. Demersurile au fost făcute de conducerea muzeului, este a doua oară când cei de la Sankt Petersburg vin cu lucrările la Botoşani, în 2007 a mai fost o expoziţie, acum sunt şi lucrări care atunci nu au mai fost aduse, probabil peste ani vom mai beneficia de prezenţa lor atunci, pentru că încă se mai lucrează la personaje”, a declarat Ana Florescu, şeful Galeriilor de Artă Botoşani.
Ana Florescu a afirmat de asemenea că şi precedenta expoziţie din urmă cu patru ani de zile s-a bucurat de succes în rândul botoşănenilor, fiind aduse statuete care îi întruchipau pe Pavaroti, Lady Diana, George Clooney sau Papa Ioan Paul al II-lea.  „Expoziţia este venită de la Sankt Petersburg, este vorba de 39 de exponate din cadrul Muzeului Figurilor de Ceară, un muzeu care datează de la 1705, se datorează iniţiative ţarului Petru I, urmare a unei vizite făcută în Olanda a fost plăcut surprins de asemănarea personalităţilor vremii surprinse în figuri de ceară şi la întoarcerea în Rusia s-a decis să înfiinţeze şi el un asemenea muzeu”, a mai spus Ana Florescu. Potrivit muzeografului botoşănean, cea mai veche figură din cadrul muzeului este chiar a ţarului Petru cel Mare care ar data din 1725, realizată după moartea ţarului. (G.E.)