Anii în care o mulţime de botoşăneni îşi doreau să lucreze în acest loc au trecut de mult. Mai ales de când Oficiul Registrului Comerţului a trecut sub oblăduirea Tribunalului Botoşani.
Astfel, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA) Botoşani a pierdut practic principala sursă de venit şi a trebuit să se autofinanţeze. Fiind o organizaţie guvernamentală a trebuit să trăiască din proiecte europene şi din cotizaţia plătită de membri, însă banii încasaţi pe aceste căi s-au dovedit a fi insuficienţi. În consecinţă, schema de personal s-a tot diminuat.
Dintre aceştia unul, Carmen Panţiru, este director executiv.
ONG-ul are la Botoşani 39 de membri care plătesc o cotizaţie de 800 de lei pe an, ceea ce înseamnă în total doar 31.200 de lei, sumă care nu poate acoperi plata salariilor şi a dărilor aferente la bugetul de stat.
„Din cotizaţii nu poţi plăti salarii şi lucrurile sunt complicate foc”,
Valeriu Iftime, preşedinte CCIA Botoşani.
Noul preşedinte îşi doreşte revitalizarea activităţii CCIA, care să devină un organism în stare să aducă valoare adăugată economiei locale.
„Dar dă-i buget, dă-i oameni, dă-i putere, după care îl controlezi. Adică eşti un preşedinte pe patru ani cu obiective clare. Deocamdată, rezultatul în economia fiecărei companii este zero. Dar poate facem mai mult”,
Valeriu Iftime, preşedinte CCIA Botoşani.
Liderul grupului Elsaco a arătat că, fiind vorba practic de un ONG, ţine de membrii săi să îl dezvolte şi să facă din el ceea ce îşi doresc, dacă îşi doresc.
Şeful CCIA a dispus şi efectuarea unei expertize juridice a sediului din strada Dragoş Vodă, pentru a se vedea care este situaţia acestuia şi dacă se poate investi în el, fiind nemulţumit de starea clădirii monument istoric, inclusiv a parcării.
DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL