Școala Gimnazială „ Tudor Cornel ” Ungheni AG
Școala Gimnazială „ Tudor Cornel ” este situată în centrul comunei Ungheni AG, fiind o unitate de învățământ obligatoriu de stat, cu personalitate juridică dată în folosință din anul 1976. Nivelurile de învățământ existente în unitate sunt: preșcolar, primar şi gimnazial.
Scoala Gimnaziala Savoiu
Școala Gimnazială Constantin Savoiu, Judetul Gorj. Prima școală de fete de la Târgu Jiu a fost realizată la inițiativa pitarului Constantin Săvoiu Surcel, născut în anii 1812. Infiintata la data de 15 septembrie 1855, ca o şcoală de fete, sub numele de Institutul Săvoiu. Familia acestuia era deținătoarea unor întinse suprafețe de teren în zona localității Borăscu unde aveau și o casă cu un aspect impozant. Acesta era cunoscut ca filantrop al orașului și județului și asta pentru că la inițiativa sa au fost ctitorite și două biserici. Constantin Săvoiu a fost arestat în anul 1854, fiind acuzat că ducea vești de la generalul Gheorghe Magheru.
Școala Gimnazială Miroslovești
Școala Gimnazială Miroslovești urmărește formarea personalității autonome și creative a elevilor, asigurând o pregătire de înaltă calitate pentru dezvoltarea intelectuală, Fiecare elev va fi sprijinit să-şi cunoască şi să-şi dezvolte potenţialul şi aptitudinile în funcţie de interesul şi motivaţiile personale, să-şi dezvolte astfel personalitatea încât traiectul lui existenţial, social şi profesional să se poată desfăşura sub semnul succesului. Şcoala noastră garantează accesul continuu la învăţare pentru a forma competenţele necesare. Misiunea propusă este dezvoltarea fiecărui elev la potenţialul său maxim.
Şcoala Gimnazială Nr. 134, București
Școala Gimnazială nr.134 este situată în strada Baciului, nr. 4A, sector 5 și și-a deschis porțile în anul 1976. În apropierea școlii circulă tramvailul 11 și autobuzul 220, totodată școala se află în apropierea capetelor de linie a tramvaielor 8 și 23, dar și a autobuzelor 139, 323, 141. Acest lucru este un mare avantaj, deoarece elevi pot ajunge cu ușurință la școală, având mai multe opțiuni.
Scoala Gimnaziala Radesti Galati
La început Şcoala Gimnazială Nr. 1, Comuna Rădeşti Galati a fost denumită - Şcoala de 8 ani Rădeşti. Aceasta a luat fiinţă în anul 1864 prin contribuţia voluntară a cetăţenilor acestei comune. Localul nu poarta devizul unei şcoli tip, fiind construită din chirpici. La înfiinţare a fost construită cu doua săli de clasă, cancelarie şi un mic culoar.
Scoala Gimnaziala Alexandru Vlahuta Iasi
In şcoala noastră învăţăm copiii cum să înveţe şi cum să reuşească într-o lume în continuă schimbare. suntem o echipă de profesionişti. lucrăm diferenţiat şi individualizat asigurând succesul fiecărui elev ! şcoala noastră va fi locul unde fiecare elev se va dezvolta din punct de vedere intelectual, moral, civic şi va avea capacitatea de a lucra în echipă pentru a se integra într-un mediu social concurenţial.
Scoala Gimnaziala Speciala NR.1 Bucuresti
Scoala Gimnaziala Speciala NR.1 Bucuresti - integrarea copiilor cu nevoi speciale in viata de zi cu zi. Misiunea școlii constă în formarea abilităților de viață în vederea integrării sociale a copiilor cu nevoi speciale, în participarea elevilor la acțiuni și activități de educare, reabilitare, recuperare, adaptare prin care să se simtă parte din comunitate.
Scoala Gimnaziala Muncelu de Sus JUD. IASI
Prima şcoală cu clase primare din satul Muncelu de Sus a fost înfiinţată în anul 1854 şi a funcţionat până în 1855 în pronaosul bisericii din sat, în timpul domniei lui Al. I. Cuza unde şi-a desfăşurat activitatea primul dascăl, Popa Gheorghe Vartic. Între 1855-1920 şcoala a avut o altă locaţie. Între 1920-1968, şcoala are o altă locaţie cunoscută sub numele de Şcoala Veche.
Şcoala Gimnazială Însurăţei Jud Brăila
Şcoala Gimnazială Însurăţei Jud Brăila. MISIUNEA - Să devenim o unitate şcolară model în învăţământul brăilean, integrată nevoilor sociale ale comunităţii, care să realizeze pregătirea de astăzi pentru viitorul de mâine. În limitele impuse, cu resursele existente, într-un ritm propriu, bazaţi pe convingerea că toate au un început, să încercăm să facem singuri ceea ce aşteptăm de la alţii.
Școala Gimnazială Carastelec, Sălaj
Până în anul 2000 şcoala funcţiona cu o dotare materială precară şi depăşită. În anul 2000 datorită unei donaţii Olandeze am reuşit să schimbăm băncile vechi cu măsuţe şi scaune moderne. În anul 2004 , din fonduri de la Guvernul României şi bugetul local a fost modernizată încălzirea şcolii cu încălzire centrală, a fost introdusă apa potabilă şi a fost schimbată pardoseala cabinetului de chimie