Într-un top al cartierelor silențioase, Botoșani stă rău de tot

O agenție de profil a efectuat un studiu privind cele mai liniștite orașe și cartiere.

 

La nivel naţional, cele mai avantajoase cartiere sunt Valea Aurie din Sibiu, Răcădău din Braşov şi Pajura din Bucureşti, în timp ce la coada clasamentului pe ţară se află Micro 18 din Galaţi, Ultracentral din Botoşani şi UTA din Arad.

 

În Braşov, cartierele cu cel mai ridicat nivel de linişte sunt Răcădău, Noua, Schei, Stupini şi Avantgarden, iar în Cluj-Napoca – Grigorescu, Gruia, Andrei Mureşanu, Gheorgheni şi Zorilor. Orădenii au votat Dealuri, Oncea, Episcopia Bihorului, Iosia şi Cantemir ca fiind cele mai avantajoase cartiere din punct de vedere al nivelului de linişte. În Sibiu, acelaşi clasament este condus de Valea Aurie, Trei Stejari, Sub Arini, Lupeni şi Ştrand.

 

 

Locuitorii din Iaşi au votat Miroslava, Tomeşti, Valea Adâncă, Lunca Cetăţuii, Popas Păcurari ca fiind cele mai liniştite cartiere din oraşul lor. În Timişoara, Bucovina, Mehala şi Soarelui sunt cartierele cu cel mai ridicat nivel de linişte, urmate de Freidorf şi Ronat, potrivit notelor oferite de către timişoreni.

 

Percepţia cetăţenilor asupra celor mai avantajoase oraşe şi cartiere din punct de vedere al nivelului de linişte este a zecea temă a studiului amplu realizat de Storia.ro şi agenţia de cercetare D&D Research - „Oraşe şi cartiere din România”.

 

Până în prezent, 258.948 de români au răspuns chestionarului propus de platforma de imobiliare. Pentru realizarea clasamentului, participanţii studiului au fost invitaţi să evalueze oraşele şi cartierele în care locuiesc din punct de vedere al nivelului de linişte, de la 1 la 5, unde 1 este foarte rău, iar 5 este foarte bine. Doar menţiunile care au primit cel puţin 100 de răspunsuri au fost incluse în clasamentul final.

 

În schimb, Botoșani este considerat a fi capitala verde a României.

 

 

 

 

 

 

 

 

download from google play download from apple store