Într-o instituție de la Botoșani, șefii au salarii mai mici decât subalternii

Iar situația este cât se poate de reală, fără a fi cosmetizată în vreun fel.

 

A fost prezentată la ședința comisiei de dialog social ce a avut loc azi la Prefectură prin prezența parlamentarilor de Botoșani, a sindicatelor, patronatelor și a șefilor de instituții. 

 

Evident, la prezidiu s-au aflat prefectul Dan Șlincu și Costică Macaleți, președintele Consiliului Județean Botoșani. 

 

Printre vorbitori s-a regăsit și Eugen Vizitiu reprezentantul Sindicatului Teatrului Mihai Eminescu care a arătat că atât OUG 2/2017 cât și legea cadru 153/2017 s-au soldat cu o serie de mari neajunsuri în cazul unor categorii de bugetari. 

”Această OUG și această lege creează niște discrepanțe salariale majore. Având în vedere anumite funcții din instituție. Șefii de compartimente care au salarii mai mici decât subordonații. Inginer electronist are salariul mai mic decât un necalificat. Și lista poate continua”
Eugen Vizitiu, Sindicatul Teatrului Mihai Eminescu 

 

De altfel, unul dintre inginerii menționați se afla în sală. 

 

Sindicalistul de la teatru a solicitat sprijin de la parlamentarii de Botoșani pentru a se rezolva aceste inechități. 

 

”Restul problemelor care sunt și am anexat aici o listă cu cei care nu remunerați incorect, aveți și dv la mapă, am depus la toate documentele cu argumente, vă rog dacă puteți, pe viitor să ne răspundeți cumva cum putem proceda să rezolvăm această situație”,
Eugen Vizitiu, Sindicatul Teatrului Mihai Eminescu 

 

Iată funcțiile pentru care nu s-a operat majorarea de 50% în urma aplicării celor două acte normative: manager, director artistic, contabil șef, regizor scenă, producător, impresar artistic, referent – șef birou, inspector resurse umane, economist, subinginer electronist, cazier, magazioner, paznic, pompier, îngrijitor sau șofer. 

 

Aceste persoane au beneficiat de o majorare salarială de doar 20%.

download from google play download from apple store