Interpelare cu copaci masacraţi, aer cancerigen şi fluturi dispăruţi - VIDEO

 

Praful din are care poluează atmosfera şi ar avea ca drept rezultatul tot mai mulţi botoşăneni diagnosticaţi cu cancer pulmonar, spaţiile verzi tot mai puţine în oraş sau dispariţia fluturilor în vara trecută. Sunt principalele probleme cu care a venit un pensionar din municipiu la şedinţa de Consiliul Local pentru a atrage un semnal de alarmă şefilor din Primărie sau consilierilor locali.

"Apare mereu rău, rău, rău"

Nicolae Sandu se pare că este un iubitor înfocat al naturii şi a aşteptat aproape trei ore finalul şedinţei pentru a-şi spune punctul de vedere. Primul subiect abordat a fost privitor la aerul tot mai poluat de la Botoşani care are efecte asupra sănătăţii botoşănenilor. „Cine merge la piaţă poate vedea pe acel ecran acolo calitatea aerului zilnic care se monitorizează la Agenţia de Mediu. În ultimul timp tot apare mereu rău, rău, rău. Din ce cauză? Una dintre consecinţele lipsei spaţiilor verzi este şi această calitate a aerului pe care îl respirăm noi”, a spus Nicolae Sandu (foto sus) în plenul municipal.

"Spălatul străzilor a rămas o amintire"

De asemenea, botoşăneanul a solicitat şefilor din Primărie înfiinţarea de noi spaţii verzi şi chiar extinderea Parcului Mihai Eminescu pe locaţia fostelor sere. „Spălatul străzilor, curăţirea străzilor, a rămas o amintire de trecut, nimeni nu se mai preocupă de acest lucru. Pulberile sedimentabile le respirăm la nivelul nostru de respiraţie, sunt extrem de mari”, a mai spus pensionarul.

"În lupta împotriva căpuşelor au dispărut fluturii"

Nu în ultimul rând, cetăţeanul s-a arătat îngrijorat şi de arborii tăiaţi de pe Bulevardul Mihai Eminescu. „În ultimul timp s-au tăiat, s-au masacrat zeci de arbori de pe Bulevard şi nimeni nu a răspuns de acest lucru, nimeni nu este tras la răspundere. Acesta nu mai este consecinţa amenajării sau reabilitării bulevardului”, a mai spus bărbatul care şi-a încheiat discursul cu o altă constatare făcută la nivelul municipiului. „Aş vrea să mai subliniez că remarcase cineva anul trecut, a fost o invazie de căpuşe. Ei bine, în urma acestei invazii s-a stropit împotriva căpuşelor şi au dispărut fluturii”, a încheiat pensionarul din Botoşani. După ce şi-a prezentat punctul de vedere Nicolae Sandu a mulţumit pentru timpul acordat şi a părăsit sala mulţumit mai ales după ce primarul a promis că, în funcţie de disponibilităţile financiare va încerca să mărească numărul spaţiilor verzi din municipiu.
CITEŞTE:
 Ghiorghiţă, cerere cu repetiţie în CL cu „ilegalităţile” lăsate de fosta conducere