Inspectorii sanitari verifică, în perioada 22 martie și 6 aprilie 2016, modul în care se produce, se colectează și se procesează laptele crud și produsele lactate, conform unui comunicat al Autorității Sanitar-Veterinare (ANSVSA).
O atenţie deosebită va fi acordată respectării condiţiilor de igienă şi a lanţului frigorific pe durata transportului, a depozitării laptelui şi a produselor lactate distribuite prin programul “Laptele şi cornul”. În acest sens, vor fi efectuate controale oficiale la depozitele independente care asigură depozitarea produselor lactate, precum şi la operatorii care deţin mijloace de transport şi asigură distribuţia laptelui şi a produselor lactate distribuite în cadrul acestui program, se arată în comunicat.
Controalele ANSVSA vin în contextul crizei bebelușilor infectați cu sindrom hemolitic-uremic, al alertei emise de Comisia Europeană privind laptele românesc de vacă, dar și al mai multor cazuri de toxiinfecție alimentară a elevilor, după consumarea de lactate în cadrul programului ”Laptele și cornul”.
(Sursă: România Liberă)