INEDIT : Executor judecătoresc pus să repare liftul unei instituții de la Botoșani

Ascensorul unei instituții publice de la Botoșani a fost de la bun început unul cu cântec. Nou nouț, într-un sediu predat la cheie în urmă cu șase ani de zile aproximativ de constructorul care acum este în faliment, liftul nu a funcționat niciodată.

 

Este vorba despre sediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) din strada col. Tomoroveanu care a fost reabilitat în 2008 și care a atras o serie de litigii între instituție și constructorul care a câștigat licitația, firma Ascon, actualmente în faliment.
După mai mulți ani de procese în care ambele părți ridicau pretenții financiare, magistrații au dat o sentință definitivă și irevocabilă prin care…
Printr-o hotărâre judecătorească definitivă și irevocabilă s-a hotărât ca AJOFM să elibereze fondul de garanție către un executor judecătoresc și anume dlui Cristian Mihalache. Dar cu o condiție. În momentul în care se eliberează contul respectiv, nu se va elibera către Ascon ci spre executor, acesta fiind obligat să ne pună în funcțiune liftul”, explică Teodor Dimitriu, director executiv AJOFM Botoșani.
Suma care a fost blocată în contul pentru garanție este de 30.000 de lei iar plata care trebuia să fie achitată unei firme din Suceava care a avut sub antrepriză contractul cu liftul se ridică la aproximativ 10.000 de lei. Cel puțin așa declara Constantin Zaharia, fostul administrator al firmei Ascon în august 2010.
VEZI :
 Lift pe post de bibelou la AJOFM
Banii nu-i va gestiona Ascon ci executorul judecătoresc. După câte știu s-a luat legătura cu cel care a montat liftul aici la noi, acesta fiind privat de niște bani de Ascon. Noi am plătit banii către Ascon care a contractat o firmă din Suceava. Nu le-a mai decontat. Acest executor judecătoresc este obligat mai întâi să pună în funcțiune liftul după care urmează ca noi să eliberăm executorului respectiva sumă de bani, adică tot fondul sumei de garantare”, a mai spus directorul AJOFM.
Ca atare, executorul judecătoresc se va ocupa de montarea unei plăcuțe electronice pentru lift, autorizarea ISCIR, iar mai apoi încheierea unui contract de mentenanță pentru că, după șase ani de zile măcar, șomerii botoșănenii să poată folosi liftul care stă ca un bibelou în instituție.
Gabriela ERDIC
[[galerie-foto]]
CITEȘTE: 
Zeci de lifturi pericol public în blocurile din Botoşani