Indienii cu cinema de 1,2 milioane E: Am făcut lucruri pentru prima oară în România 

 

Oamenii de afaceri indieni care au adus Cine Grand în România au răspuns întrebărilor ziariştilor detaliind investiţia de la Botoşani, din incinta Uvertura Mall. Cu o valoare totală de 1,2 milioane de euro şi o perioadă de amortizare a investiţiei de 5 ani de zile, Cine Grand aduce o serie de elemente unicat în lumea cinematografiei atât în ţara noastră cât şi în întreaga Europă.


"Funcţionează în totalitate pe baza unor sisteme tehnologice avansate"

Un cinematograf similar mai există doar în Bucureşti, cel de-al doilea fiind cel din Uvertura Mall care ar fi trebuit să-şi deschidă porţile înaintea celui din capitală, însă inaugurarea a fost întârziată de o serie de probleme cu livrarea scaunelor. Un aspect inedit este faptul că, toate cele cinci săli de cinema nu au camera de proiecţie aferentă, lucru subliniat de oamenii de afaceri indieni. „Noi aici la Cine Grand credem în DTC care înseamnă design – tehnologie şi satisfacerea nevoilor clienţilor noştri. Cinematograful este realizat după un arhitect de origine thailandeză şi funcţionează în totalitate pe baza unor sisteme tehnologice avansate. Nu există cameră de proiecţie, puteţi observa în spate dacă vă uitaţi că nu există cameră de proiecţie”, a  menţionat Amitabh Vardhan, CEO Cine Grand(foto stânga).

"Cu acest cinematograf am făcut multe lucruri pentru prima oară în România"

De asemenea, cele cinci săli de cinema pe lângă experienţa vizionării unei pelicule la cele mai înalte standarde, oferă confort şi servicii de cea mai înaltă calitate clienţilor. „Avem scaune care dispun de cel mai mare loc pentru picioare, iar echipa noastră este bine antrenată pentru a le sta la dispoziţie clienţilor noştri. Pe site-ul nostru avem un sistem online de feed-back. Cu acest cinematograf am făcut multe lucruri pentru prima oară în România. Nu există cameră de proiecţie este pentru prima oară când se întâmplă acest lucru în România, tot pentru prima oară în România este acel sistem de plată care dispune de tehnologia Cloud”, a mai spus Amitabh Vardhan.
Acesta a glumit pe seama deschiderii cinematografului la Botoşani datorită „oamenilor din aceste locuri” completând ulterior că zona de nord a Moldovei nu beneficia de un multiplex care să deservească locuitorii Botoşaniului şi Sucevei, ambele judeţe reprezentând o comunitate mare, astfel încât momentul oportun a venit odată cu deschiderea Uvertura Mall.

 

Companie cu peste 400 de săli în lume

Amitabh Vardhan a mai declarat că Cine Grand este primul deschis în întreaga Europă, însă în întreaga lume sunt aproximativ 415 ecrane. El a mai explicat că originea investitorilor nu va fi considerat un factor determinant în selecţia filmelor care ar urma să fie difuzate la Botoşani.
Noi suntem indieni însă vom respecta regulile locale, adică vom aduce atât filme din Hollywood cât şi din restul lumii, filme româneşti. În cazul filmelor noi, în aceeaşi zi în care va fi lansat la Bucureşti, filmul va apărea şi la Botoşani deoarece având aceeaşi tehnologie ca şi în Bucureşti nimic nu ne opreşte să aducem filmele în fiecare zi ca şi în capitală”, a mai spus Amitabh Vardhan. Ca şi proiect viitor pentru România, oamenii de afaceri indieni îşi doresc să aibă alte 100 de ecrane în toată ţara în decurs de cinci ani de zile.
Cine Grand
a creat la Botoşani un număr de 50 de noi locuri de muncă.
CITEŞTE:
ACUM: Cine Grand îşi deschide pentru prima oară porţile – GALERIE FOTO
[[galerie-foto]]
VEZI ŞI:
 3 D la Cine Grand Botoşani, o experienţă unicat în România – GALERIE FOTO