Radu Judele pus în arest la domiciliu după ce ar fi vorbit cu un martor din dosar: Suntem oameni, nu animale, ne salutăm

Instanța a decis înlocuirea măsurii controlului judiciar cu arestul la domiciliu în cazul lui Radu Judele. 

 

Fostul administrator de CJ, în arest la domiciliu

 

 

Tribunalul Vaslui a decis, miercuri, înlocuirea măsurii controlului judiciar cu cea a arestului la domiciliu pentru 30 de zile în cazul expertului Radu Judele, inculpat alături de Dumitru Buzatu într-un dosar care vizează fapte de corupţie, transmite Agerpres.

 

Decizia, care nu este definitivă, vine ca urmare a faptului că Radu Judele a discutat cu unul dintre martorii din dosar, chiar pe holul tribunalului Vaslui, la termenul de pe 28 aprilie, deşi avea interdicţia de a comunica cu acesta direct sau indirect.

 

„Înlocuieşte măsura preventivă a controlului judiciar dispusă prin încheierea nr. 32 din 21.03.2024 pronunţată în dosarul nr. 2562/89/2023/a1.7 al Tribunalului Vaslui, faţă de inculpatul Judele Radu cu măsura arestului la domiciliu, pentru o durată de 30 de zile, începând cu data rămânerii definitive a încheierii”, se arată în decizia instanţei.

 

 

Nu are voie să părăsească imobilul

 

Radu Judele nu are voie să părăsească imobilul din municipiul Iaşi şi nici să comunice cu inculpatul Dumitru Buzatu şi cu o serie de martori din dosar.

 

La termenul care a avut loc, luni, la Tribunalul Vaslui, a fost vizionată o înregistrare de la termenul anterior, în care se vede cum, în faţa sălii de judecată, inculpatul Radu Judele s-a apropiat de un martor cu care nu avea voie să comunice şi a vorbit cu acesta pentru scurt timp, instanţa urmând să se pronunţe, marţi, cu privire la înlocuirea controlului judiciar, potrivit g4media.ro

 

Ce a spus Radu Judele 

 

„Doar am salutat. Nu mi-am imaginat că s-ar putea interpreta. Consider că a fost o întâlnire accidentală în faţa sălii de judecată”, a afirmat Radu Judele în faţa instanţei.

 

Procurorul DNA a precizat că întâlnirea celor doi a durat aproximativ 30 de secunde, motiv pentru care nu s-ar putea considera că a fost una accidentală. De asemenea, reprezentantul Ministerului Public a invocat faptul că inculpatul a iniţiat întâlnirea şi că ar fi avut astfel o atitudine sfidătoare faţă de organele judiciare.

 

Avocatul Liviu Bran, a precizat că inculpatul Radu Judele nu a greşit cu nimic salutând martorul din dosar şi a subliniat că întâlnirea a avut loc în cadrul procesului, pe holul tribunalului, lucru care nu ar trebui să ridice vreo suspiciune.

 

„Nu s-a întâlnit în alt cadru decât cel procesual. (…) Suntem oameni, nu animale, ne salutăm. Cred ca încă suntem normali din toate punctele de vedere. A spune ca acest om a încălcat o dispoziţie printr-un simplu salut, este absurd. Are dreptul la viaţă, la demnitate, nu putem sa-i călcăm acest drept”, a afirmat apărătorul lui Judele.