Managerul de la Mavromati, apel la botoșăneni să NU mai ceară transferul la alte spitale 

Gradul de încredere al botoșănenilor în Spitalul Județean Mavromati continuă să fie unul scăzut. 

Șefii spitalului arată însă că personalul medical din cadrul unității se ridică la nivelul așteptărilor și a confirmat la numeroase situații în care s-au salvat vieți omenești. 

 

Corneliu Prepeliță a declarat că pe anumite secții există anumite presiuni din partea aparținătorilor care doresc să obțină aprobare pentru transfer la spitale din alte județe. 

 

Corneliu Prepeliță, manager Spitalul Județean „Mavromati”.

„Nu vreau să se considere că Spitalul Județean Mavromati nu este altceva decât o rampă de transfer a pacienților din Mavromati în alte centre. Actul medical se realizează, de cele mai multe ori, mult mai bine decât în centrele medicale. Acolo unde se impune sunt realizate aceste transferuri. De multe ori, sunt anumite dorințe ale aparținătorilor, familiei, de a se realiza aceste transferuri. Medicii încearcă să le explice acestor aparținători și pacienților, foarte multe din cazuri s-au realizat aici și într-un mod impecabil.”

 

Din punctul de vedere al infrastructurii medicale, Spitalul Județean este unul care se poate compara cu unități din județe mai dezvoltate. 

De asemenea a devenit și mai sigr prin prisma infecțiilor asociate actului medical care sunt menținute la un procent scăzut. 

 

Corneliu Prepeliță, manager Spitalul Județean „Mavromati”.

„Să aibă încredere în actul medical, există și resursă umană și resursă materială pentru a rezolva marea majoritate a cazurilor. Fără îndoială sunt anumite diagnostice, situații ale pacienților care necesită acest transfer, dar într-o proporție covârșitoare acestea se rezolvă cu brio la Spitalul Județean. Din punctul meu de vedere, Spitalul Județean „Mavromati” este unul dintre cele mai bine organizate și curate spitale, în care rata infecțiilor nosocomiale este una scăzută și una reală. Dezinsecţia, dezinfecţia, toate procedurile sunt respectate. Nu sunt sincope în aprovizionare. Deci, pacienții pot fi tratați cu succes în cadrul Spitalului Județean „Mavromati”.”

 

Managerul spitalului susține că nu s-a creionat un fenomen la Botoșani însă chiar și acele puține cazuri în care rudele nu au încredere în medici și asistenți sunt deranjante. 

 

Corneliu Prepeliță, manager Spitalul Județean „Mavromati”.

„Nu este un număr mare, dar este deranjant pentru corpul medical. Medicii își fac activitatea cu brio, salvează vieți, cazuri super complicate, copii, adulți, în miez de noapte mobilizare exemplară a medicilor, intrat în sală, salvat viața pacienților.”

 

În continuare numeroși pacienți preferă clinicile private unde plătesc pentru servicii medicale, în detrimentul spitalelor publice unde au calitate de asigurat și deci gratuitate.