Elevii unui liceu încurajați să facă fapte bune într-un proiect de suflet cu șezătoare și momente artistice 

La finalul săptămânii trecute, la Liceul Tehnologic Todireni au fost organizate mai multe activități în cadrul Cercului pedagogic al consilierilor educativi nr 8. 

 

Unitate pentru fapte bune

 

Evenimentul, cu tema ,,Voluntariatul și impactul acestuia asupra copiilor", a reunit cadre didactice și elevi, într-o șezătoare despre tradiții, ateliere de lucru de cusut și de încondeiat ouă, oferind prilej pentru un dialog constructiv, reflecție și schimb de bune practici în ceea ce privește organizarea activităților de voluntariat în mediul școlar.

 

La liceul amintit a fost prezent și inspectorul școlar general, Bogdan Suruciuc. 

 

„Activitatea a debutat cu prezentarea din punct de vedere istoric a comunei și a învățământului din comuna Todireni de către profesorii de istorie Scarlii Paulica și Prisecaru Marian. Apoi dna director adjunct, prof. Vasiliniuc Pansela, a transmis câteva informații despre voluntariat și valorile pe care acesta le promovează. Următorul moment a fost un filmuleț cu cele mai frumoase clipe în care cadrele didactice, părinții, elevii și preșcolarii, comunitatea, au adus prin diferite acțiuni de voluntariat o rază de speranță în rândul copiilor, persoanelor vârstnice și bolnave din comună și din centrele sociale. Parteneri statornici au fost întotdeauna: Centrul Social Sulița, Asociația Misionară " El rămâne credincios" Botoșani, Asociația "Suflete Albastre". În toate activitățile desfășurate comunitatea locală ne- a fost alături!”, a descris activitatea directorul liceului, Carmen Hemen. 

 

 

Când oamenii își dau mâna

 

Reprezentanții unității de învățământ încurajează implicarea în activitățile de voluntariat.

 

Și deci...

 

„Empatia, înțelegerea nevoilor celor de lângă noi, crearea unui sistem de valori umane bazat pe prietenie, onestitate, curaj, bunătate! Nu încurajăm crearea unui sistem de valori bazat pe valoarea hainelor, gadgeturilor utilizate, pe numele firmei pantofilor sport pe care- i purtăm! De aceea, implicarea noastră este reală, suntem sprijiniți de părinți și de oamenii de bine care cred în noi! Putem spune, fără lipsă de modestie, că suntem un exemplu de urmat! Această activitate de cerc a fost despre noi toți și despre cum putem schimba mentalități, schimbând percepția despre oamenii de lângă noi... Despre cum poți să te simți în locul celuilalt, „în papucii" lui, cum să fii empatic!”, a mai transmis directorul unității de învățământ, Carmen Hemen. 

 

„Felicitări elevilor și cadrelor didactice pentru activitatea desfășurată și pentru implicarea, dedicarea, solidaritatea și spiritul civic de care au dat dovadă!, a transmis și șeful educației botoșănene, Bogdan Suruciuc. 

 

Nu au lipsit nici momentele artistice ale elevilor.