În perioada premergătoare sărbătorilor pascale, Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Botoșani va efectua o serie de controale care vor viza unitățile cu profil alimentar.
Teodor Harabagiu, director executiv al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentară (DSVSA) Botoșani, a anunțat că, în pregătirea sărbătorilor Pascale din acest an, controalele de siguranță alimentară vor începe cu aproximativ o lună înainte de Paște.
În cadrul acestor acțiuni, autoritățile vor verifica toate unitățile care se ocupă de prelucrare, depozitare, transport și valorificare a produselor alimentare, pentru a asigura atât sănătatea publică, cât și respectarea termenelor de valabilitate.
Teodor Harabagiu, director executiv DSVSA Botoșani
„Controalele pentru sărbătorile pascale vor începe cu aproximativ o lună înaintea datei în care cade Paștele în acest an, și vom controla, în general, toate unitățile de la prelucrare, la depozitare, la transport, valorificare către consumatori, astfel încât să putem asigura o liniște epidemiologică, produse de calitate și în termen de valabilitate”
În ceea ce privește activitatea zilnică a instituției publice, directorul a subliniat că aceasta este una continuă și constantă, axată pe verificarea igienei, a procesului de prelucrare a produselor și a condițiilor în care acestea sunt valorificate către consumatorul final.
De asemenea, autoritățile sunt foarte atente și în cadrul controalelor vor avea în vedere și sănătatea animalelor care ajung în abatoarele din județul Botoșani.
Teodor Harabagiu, director executiv DSVSA Botoșani
„Activitatea noastră este constantă și continuă, în sensul că verificăm de la igienă, igiena prelucrării produselor, cât și valorificarea lor către consumatorul final, precum și sănătatea animalelor care intră în abatoarele de pe teritoriul județului Botoșani. Așadar, va fi o paletă foarte largă de control pentru că Botoșani are un număr mare de unități cu profil alimentar. Vom fi atât pe partea de cele care prelucrează produse de origine animală, cât și la cele care prelucrează produse de origine non-animală”
Dintre neconformitățile constatate și sancționate pot fi menționate următoarele:
Autoritățile vor continua să monitorizeze sectorul alimentar pentru a preveni orice risc epidemiologic și pentru a menține standardele de calitate.