Închiderea magazinelor sâmbăta și duminica, după o anumită oră: Comercianții în discuții cu Guvernul

Premierul va analiza propunerea după discuțiile purtate cu micii comercianți.

 

Propunere pentru evitarea scăderii numărului de cumpărători

 

Micii comercianți i-au propus premierului închiderea magazinelor sâmbăta și duminica, începând cu ora 13:00.

 

Ei au susținut în timpul discuțiilor de astăzi, de la Palatul Victoria, că acest lucru i-ar putea ajuta să evite scăderea drastică a numărului de cumpărători la sfârșitul săptămânii. 

 

La început, reprezentanții micilor magazine i-au propus premierului Marcel Ciolacu ca supermarketurile și hipermarketurile să fie închise în weekend, cu argumentul că pierd mulți clienți din cauză că marile magazine sunt deschise sâmbăta și duminica până seara târziu.

 

Acest lucru nu este posibil, așa că a doua propunere este ca toate magazinele să fie închise sâmbăta și duminica, de la ora 13:00, informează profit.ro

 

„Nu există nicio pierdere”

 

În felul acesta, micile magazine speră ca, în timpul săptămânii, clienții care se duceau în weekend la supermarketuri să vină la ele. 

 

Feliciu Paraschiv, reprezentantul micilor magazine, citat de Radio Romania

“Închiderea la ora 13:00 pe care am propus-o noi pentru hipermarketuri ne-ar fi adus clienți la magazinele mici, tradiționale. Nu e însă un lucru posibil, pentru că s-ar crea o discrepanță. Alternativ, ar fi să închidem toți sâmbătă, de la ora 13:00, și duminica, tot de la ora 13:00 - și magazinele mari, și magazinele mici - să avem un program de 8 ore sâmbăta și un program de opt ore duminica. Nu există nicio pierdere, pentru că vânzările din după-amiaza zilei de sâmbătă și după-amiaza zilei de duminică se vor muta în timpul săptămânii”

 

Feliciu Paraschiv este proprietar al lanțului de magazine Paco Supermarkets și vicepreședinte al Asociației Naționale a Comercianților Mici și Mijlocii din România. 

 

Feliciu Paraschiv a mai spus că premierul i s-a părut interesantă propunerea și a spus că o va analiza.

 

PSD și Marcel Ciolacu au susținut frecvent ideea ca achizițiile publice de alimente să respecte lanțul scurt de aprovizionare sau ca în toate licitațiile publice să fie aplicat „Criteriul verde”, un principiu european, care acordă punctaj suplimentar companiilor cu ruta de transport cea mai scurtă, care poluează cel mai puțin, față de punctul de destinație al contractantului și care, în acest mod, poate sprijini firmele românești în astfel de proceduri.

 

(Foto: depositphotos)