Încă un vot pentru desființarea Locativa, Flutur: Cu acțiunile din instanță voi merge înainteVIDEO

Conducerea societății Locativa a depus o plângere prealabilă împotriva hotărârii din luna decembrie prin care a fost stabilit traseul prin care urmează să fie desființată unitatea de stat.

 

În acest sens au fost mandatați doi consilieri ca reprezentanți ai AGA care să ducă la îndeplinire prevederile hotărârii Consiliului Local.

 

Secretariatul CL a formulat un răspuns la plângerea prealabilă care a ajuns în atenția consilierilor sub această formă: „proiect de răspuns la plângerea prealabilă formulată împotriva Hotărârii de Consiliu Local al municipiului Botoșani privind acordarea unui mandat reprezentanților Adunării Generale a Acționarilor SC Locativa SA nr. 577/20 decembrie 2023”.

 

Răspunsul Consiliului Local a constat într-o serie de prevederi din Codul Administrativ prin care se arată „consiliul local are inițiativă și hotărăște, în condițiile legii, în toate problemele de interes local, cu excepția celor care sunt date prin lege în competența altor autorități ale administrației publice locale sau centrale”.

 

Cu alte cuvinte, Consiliul Local are competențe de înființare sau desființare de societăți comerciale cu capital de stat sau regii autonome.

 

Înainte de vot, directorul general al Locativa a cerut să ia cuvântul:

 

„Văd că o țineți în continuare cu chestia asta să se desființeze Locativa. Răspunsul la plângerea prealabilă l-am văzut, mă gândeam că lucrurile s-au lămurit măcar în capul unora. S-ar părea că nu, voi vota împotrivă iar cu acțiunile din instanță voi merge înainte”.

 

Proiectul a fost aprobat cu 12 pentru, 3 abțineri (Raluca Curelariu și Marcel Gheorghiță de la USR, Ada Macovei de la PNL) și 6 împotrivă (Eugen Țurcanu, Paul Octav, Cătălin Flutur, Daniel Botezatu, Cătălin Boboc, Andrei Amos de la PNL).