Într-o perioadă în care atât elevii, cât și cadrele didactice trebuie să petreacă mai mult timp acasă ca niciodată, Liceul Tehnologic ”Nicolae Bălcescu” din Flămânzi îi îmbie și unii și pe ceilalți să citească. Și nu numai.
”Excelența Sa, Lectura” este denumirea simpozionului-concurs interjudețean care se adresează profesorilor de limba și literatura română sau de limbi străine, învățătorilor, educatoarelor, bibliotecarilor, documentariștilor, dar și elevilor din clasele V – XII.
După cum se poate deduce și din titlu, scopul proiectului îl reprezintă deopotrivă formarea gustului pentru lectură al elevului și dezvoltarea valențelor morale, religioase, patriotice și artistice.
Cum grupurile țintă sunt deoparte și de cealaltă a catedrei, proiectul are două secțiuni.
Prima este cea care vizează cadrele didactice și la care toți cei interesați pot participa cu exemple de bună practică pe tema ”Îmbogățirea strategiilor de lectură”.
A doua are elevii în centrul atenției, care pot intra în competiție cu o poezie sau un eseu ce are ca temă lectura.
Înscrierile au început vinerea trecută și continuă până pe data de 26 mai la adresa electronică [email protected], lucrările trimise după această dată nefiind luate în considerare.
Fiecare participant a cărui creație este originală și se încadrează în scopul și obiectivele proiectului va avea oricum de câștigat întrucât întreaga manifestare va avea ca finalitate editarea unui volum al simpozionului cu ISSN.
Profesorul Augustina Fegher, director al Liceului Tehnologic ”Nicolae Bălcescu” și documentaristul Viorica Grosu sunt coordonatorii simpozionului, echipa de proiect fiind compusă din profesorii: Mihaela Ștefănucă, director adjunct, Liliana Cuibar, Dana Sauciuc și Niculina Mătrescu.
”Simpozionul concurs oferă și în acest an posibilitatea cadrelor didactice: educatoare, învăţători, profesori, bibliotecari, documentariști şi elevi (V-XII), de a-şi valorifica potenţialul creativ prin realizarea unor lucrări literare, contribuind astfel la conştientizarea valorii şi importanţei cărţii în desăvârşirea personalităţii umane”,
Augustina Fegher, director Liceul Tehnologic ”Nicolae Bălcescu”.
Proiectul bifează a VIII – a ediție, fiind inclus în Calendarul Activităţilor Educative Regionale şi Interjudeţene 2020, domeniul cultural - artistic, la poziţia 405.
DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL