În timp ce tinerii NU sunt lăsați să muncească și #stauacasă, în Parcul Tineretului se joacă fotbal – FOTO&VIDEO

Majoritatea botoșănenilor așteaptă revenirea la normal pentru reluarea activităților de la locul de muncă. Fac acest lucru în semn de respect atât față de propriii părinți sau bunici, cât și pentru autoritățile care au impus aceste restricții.

 

Dacă majoritatea cetățenilor dau dovadă de responsabilitate, în schimb într-un cunoscut cartier al orașului timpul parcă nu s-a oprit deloc.

 

Tinerii joacă fotbal în fața blocului în grupuri mai mari de trei persoane. Și o fac zilnic fără să se sinchisească de restul oamenilor care așteaptă în case depășirea acestei situații critice.

Un vecin dn cartier, care din motive lesne de înțeles dorește să-și păstreze anonimatul, spune că aceste imagini pot fi abservate zilnic, fiind o obișnuință a vecinilor lui mai gălăgioși.

 

„O, Doamne, înainte era pustiu, dar acum cred că sunt câte 10 la geam, de când s-au întors din străinătate. Seara efectiv ies câte 10 – 15, joacă fotbal, cu bicicletele și interesant este că în momentul în care vine Poliția sau Jandarmeria, cu 10 minute înainte ei se ascund. Am impresia că ei parcă sunt și anunțați. Adică nu pot să mai înțeleg cum se întâmplă, de știu totul. În situația în care un bătrân primește amendă pentru că stă pe bancă și nu are un formular la el, iar toți ăștia stau în spatele blocului și joacă fotbal”,

botoșănean din Parcul Tineretului

 

Și nu doar fotbal.

 

Se fac plimbări cu bicicletele. Se stă la socializare ore în șir. Imaginea este una a relaxării generale, fără nicio legătură cu ordonanțe militare, restricții de circulație, declarații pe propria răspundere și alte detalii „minore” din această poveste pandemică pe care o trăim cu toții. Sau, majoritatea dintre noi.

 

„Partea celalaltă de bloc, la parterul brutăriei sunt șase automate de cafea, că le-am numărat. Aici, la fel, seara se adună până târziu și stau lângă automatele astea. Eu consider că i-au scăpat din mână, altfel nu pot să-mi explic. Cred că aici trebuie să fie mereu un militar, un polițist care să patruleze mareu în cartierul acesta. Am lucrat 30 de ani în armată și cred că sunt scăpați de sub control”.

 

Patrulele mixte Poliție – Jandarmerie trec periodic. Însă fără vreun impact major în desfășurarea lucrurilor din Parcul Tineretului. Pentru că scenariul este reluat cu și mai mult avânt.

 

„Cum vor să-i prindă dacă ei vin cu sirenele pornite? Deci ei vin intenționat cu sirenele pornite să-i sperie. Deci, nu se face așa. Te îmbraci civil și vii, te ascunzi pe aici pe după blocuri și vii și îi liniștești. Nu știu, cu amendă, să îi ridice, să îi rețină. Astfel nu faci altceva decât să îi atenționezi. Cum s-a făcut la Țăndărei”.

 

Culmea, botoșăneanul care a dorit să arate ce se întâmplă în Parcul Tineretului spune că nu-i este teamă de vecinii lui. Ci, de cei care îi protejează.

 

”Eu vă spun, eu nu mă tem de ei că nu mi-am dat identitatea. Eu mă tem tot de jandarmi și de Poliție. Eu nu mă tem de oamenii din cartier, eu mă tem de jandarmi și polițiști că mă trezesc că vin și-mi dau amendă pentru declarații mincinoase”.

 

*foto jos- 6 aprilie 2020

 

UPDATE: La câteva ore de la publicarea articolului, clipul video a fost raportat și ulterior eliminat de pe platforma youtube.com. 

 

 

DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store