În Moldova se moare pe capete de coronavirus, Ministerul Sănătății pregătește testarea tuturor bucureștenilor

Pacienții cu forma ușoară de boală vor fi mutați din secțiile de boli infecțioase în hoteluri, unde vor fi supravegheați de doctori.

 

Bucureștiul este un proiect-pilot, vor urma și celelalte orașe, scopul este de a verifica amploarea infectării unui oraș.

 

„Începem de săptămâna viitoare, cu personalul medical, pacienții, apoi vom trece la testarea populației, cu fiecare cartier în parte”, a explicat la Digi24 Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

 

Mai întâi va fi testată populația în vârstă și persoanele cu risc, a precizat secretarul de stat, potrivit romania.europalibera.org.

 

„Este un proiect prin care se urmărește testarea tuturor aglomerărilor urbane. În București este cea mai mare aglomerare urbană și rămâne a fi testată, etapizat, toată populația. S-au mai primit 15 real-time PCR-uri, care vor fi montate, vor fi dotate cu specialiștii de rigoare și se vor face aceste testări etapizat pentru toată populația Bucureștiului, aleasă ca primă aglomerare urbană. Vor urma și celelalte orașe, Bucureștiul fiind oarecum un proiect-pilot în acest moment pentru a putea evalua starea de infectare a unui oraș”, a declarat Nelu Tătaru.

 

Ministrul Sănătății Victor Costache a anunțat miercuri testarea integrală a populației Bucureștiului pentru COVID-19.

 

„Am avizat un parteneriat și un program care va demara rapid. Vrem să se testeze toată populația Bucureștiului printr-o serie de echipe care vor merge door to door (din ușă în ușă- n.red.), după modelul Coreei de Sud. Este foarte important să facem milioane de teste. Până la sfârșitul săptămânii, vom avea încă 200.000 de teste. Am pornit cu un singur centru de testare în ianuarie și acum avem cel puțin 20 și vrem să avem 1-2 la nivel județean”, a declarat ministrul Sănătății, Victor Costache, într-un interviu acordat Știrilor Pro TV.

 

Victor Costache a spus că pacienții diagnosticați cu coronavirus vor fi internați doar în spitale dedicate tratării acestei patologii, iar până la sfârșitul săptămânii vor fi stabilite cel puțin 30 de unități în toată țara.

 

De asemenea, pacienții cu forma ușoară de boală vor fi mutați din secțiile de boli infecțioase în hoteluri, unde vor fi supravegheați de doctori.

 

Echipele de la Institutul de Boli Infecțioase ”Matei Balș” lucrează deja la finalizarea proiectului prin care toți bucureștenii vor fi testati pentru Covid-19, a mai anunțat ministrul Victor Costache.

 

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store