În drum spre Botoșani: Un șofer s-a izbit cu mașina într-un stâlp aproape de miezul nopții, grozăvie descoperită la control

Polițiștii au fost sesizați că un bărbat de 63 de ani a intrat în coliziune cu un stâlp de electricitate din beton.

 

Accident la miezul nopții

 

La 10 iunie 2023, în jurul orei 23:00, Poliția Orașului Dolhasca a fost sesizată prin apel 112 de  către cu privire la faptul că pe raza satului Budeni a avut loc un eveniment rutier.

 

Într-un comunicat de presă transmis de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Suceava se menționează faptul că un bărbat de 63 ani, din municipiul Suceava, în timp ce conducea autoturismul din direcția Pașcani-Botoșani, pe raza satului Budeni a pierdut controlul autoturismului și a intrat în coliziune cu un stâlp de electricitate din beton aflat pe marginea carosabilului.

 

Șoferul a fost testat cu aparatul etilostest rezultând o alcoolemie de 1,18mg/l pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

      

I s-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere sub influenta alcoolului”.

 

Sfaturile polițiștilor

 

Nu vă urcaţi sub nicio formă la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice sau substanțe interzise!

 

Consumul de alcool reprezintă una din cauzele încă frecvente care afectează capacitatea de conducere, deşi exista tendinţa de a se subestima rolul său.

 

De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului sau drogurilor comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.

 

 

Consumul de băuturi alcoolice și droguri reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.

 

 

Legea pedepseşte conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice sau substanțe interzise, iar concentraţia în sânge depăşeşte limita legală.

 

Astfel, legea prevede o pedeapsă cu închisoare de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării, permisul de conducere este reţinut, fără drept de circulaţie.

„Nu uitați, comportamentul dumneavoastră are urmări directe şi asupra celorlalţi participanţi la trafic.”

IPJ Suceava

 

Consumul de alcool și droguri constituie un factor de mare risc asupra traficului rutier, influenţând în mare măsură producerea accidentelor de circulaţie.

 

(foto - arhivă)