Huncă poate pune din Parlament directori la școlile din Botoșani – DOCUMENT

Profesorii care nu au reușit să promoveze concursul pentru posturile de directori și directori adjuncți vor putea ajunge totuși în aceste funcții întrucât noul ministru al Educației a aprobat vineri un document ce prevede că aceștia vor avea dreptul să ocupe posturile prin numire.

 

Așadar, inclusiv cei care nu au întrunit punctajul necesar sau nu s-au prezentat la concurs pot să își ocupe funcțiile în continuare.
Numirea se va face de către inspectorul școlar general, cu avizul consiliului de administratie al Inspectoratului.


"Pot fi numite și persoanele care până la data concursului au ocupat funcții de director sau de director adjunct în unitatea de învățământ respectivă și nu au participat la concurs sau au participat la concurs, dar nu au fost admise",

adresa 24.187 din 06.01.2017 a ministrului Educației Pavel Năstase


Adresa este aprobată și semnată de noul ministru Pavel Năstase, precum și de proaspăt numitul secretar de stat în Ministerul Educației, Liviu Pop, nimeni altul decât ex-sindicalistul care în 2011 a protestat câteva săptămâni alături de profesorii din Botoșani.


Măsura luată de minister produce o situație cel puțin ciudată la Botoșani fiindcă, așa cum v-am mai informat, Mihaela Huncă a anunțat la scurt timp după dobândirea mandatului de deputat că își rezervă dreptul de a opta în 30 de zile între Parlament și Inspectoratul Școlar General, iar acest termen expiră abia în ultima săptămână din ianuarie.


Pe de altă parte, IȘJ Botoșani a avizat în ultima decadă a lunii decembrie numirile a 55 de directori și directori adjuncți pe posturile rămase vacante, însă noii ocupanți ai posturilor nu proveneau din rândul celor care au participat la concurs și nu l-au promovat ori al celor care s-au înscris, dar nu s-au mai prezentat.