Hoţii oraşului, atac la capacele de canal – sesizare la Poliţia Locală

 

Dat fiind faptul că situaţia economică a Botoşaniului nu este una dezvoltată, o anumită clasă socială a găsit un nou mod de a face bani şi anume furtul capacelor de canalizare şi valorificarea acestora la fier vechi. Acest lucru s-a constat în urmă cu trei săpămâni, când reprezentanţii de la  societatea Nova Apaserv au depus o adresă la Poliţia Locală Botoşani prin care sesizau lipsa a aproximativ 70 de astfel de capace.

Adresa pare însă să nu îşi fi găsit destinatarul corect întrucât reprezentanţii Poliţiei Locale susţin că cercetări în acest sens pot fi efectuate doar de către lucrătorii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean. Însă poliţiştii locali au identificat deja o persoană care a încercat să fure capacul unei guri de canalizare. „Furturile nu sunt de comepetenţa noastră. Sunt de competenţa Poliţiei. Noi dacă prindem o persoană în flagrant, şi am avut o persoană prinsă în flagrant, o predăm la Poliţie. Avem o persoană depistată, chiar în timp ce fura gura canalului, am predat- o la Poliţie”, a declarat Bianca Albu purtător de cuvânt Poliţia Locală Botoşani.
Totuşi, solicitarea emisă de reprezentanţii furnizorului judeţean de apă şi canalizare a atras după sine o mai bună mobilizare a echipajelor de la Poliţia Locală care au intensificat controalele mai ales pe timp de noapte. „Ceea ce noi am făcut după ce am primit adresa de la Nova Apa Serv a fost să intensificăm controalele. Supravegherea mai ales pe timp de noapte în zonele mai puţin iluminate şi monitorizarea zonelor”, a mai declarat Bianca Albu.

În momentul în care apare o gură de canal  descoperită pe carosabil, Poliţia Locală încheie un proces verbal de semnalizare cu Poliţia Rutieră. Aceştia intervin amplasând în locul care este considerat periculos pentru cetăţeni, indicatoare de ocolire. „Depistăm gurile de canale care reprezintă un pericol, fie în carosabil, fie pe trotuar. Atunci cu ajutorul Poliţiei Rutiere dacă sunt pe carosabil, încheiem un proces verbal de constatare, facem poze şi semnalizăm gura de canalizare. Aducem un indicator, un indicator de ocolire, pentru ca omul să observe şi să nu cadă în gura de canal”, a mai precizat Bianca Albu.