Licitaţia pentru executarea depozitului ecologic de la Stăuceni care urmează a fi realizat cu fonduri europene a fost câştigată de societatea Hidroconstrucţia în calitate de antreprenor prin asociere cu Electroalfa şi Agif din Piteşti.
Contractul de finanţare a fost semnat prin intermediul Ministerului Mediului şi a Pădurilor şi are o valoare totală de 32,5 milioane de euro din care aproape 12 milioane sunt pentru programul implementat la Botoşani. „Este vorba de un contract pe lângă celelalte opt care presupun tot acest sistem integrat de management al deşeurilor, dv. ştiţi că valoarea contractului de finanţare este de circa 32,5 milioane euro fără TVA, deci circa 41 milioane de euro cu tot cu TVA, din acesta, contractul pe care astăzi l-am demarat deţine aproape 12 milioane de euro, fără TVA, este partea cea mai consistentă din cadrul proiectului total”, a declarat Mihai Ţâbuleac, preşedintele CJ. Programul are în componenţă două segmente şi anume construirea unui nou centru ecologic de depozitare a deşeurilor conform cerinţelor UE la Stăuceni şi dotarea depozitului cu o staţie de sortare. Durata de execuţie a lucrărilor la Stăuceni este de 18 luni, plus alte 60 de luni pentru garanţie. Preşedintele CJ a mai afirmat că va emite în cel mai scurt timp ordinul de începere a lucrărilor, dat fiind faptul că sunt îndeplinite toate premizele necesare pentru demararea acestora. „Probabil că săptămâna viitoare se va emite acest ordin dar rămâne să am la dispoziţie în acest sens un protocol de înţelegere privind etapizarea executării lucrărilor încheiat între beneficiar şi toţi ceilalţi participanţi la executarea proiectului”, a mai spus Mihai Ţâbuleac.
La întâlnirea derulată joi în sala mare a CJ au participat angajaţi din cadrul Direcţiei de servicii Publice din cadrul CJ, reprezentanţii unităţii de implementare a proiectului, dar şi ai Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitare, antreprenori, societatea de supervizare precum şi cea de acordare a consultanţei. Executantul lucrării din cadrul acestui proiect a dat asigurări că se va încadra în termenul impus prin caietul de sarcini pentru ca judeţul să deţină un depozit de deşeuri anul viitor când rampa de gunoi de la Botoşani şi cea de la Dorohoi vor fi oficial închise.
Gabriela ERDIC