Haos popular la partid: președintele s-a (re)apucat de afaceri, înlocuitorul a plecat după o săptămână, iar senatorul s-a tot gândit

Cu două săptămâni înainte de începerea campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale, la unul dintre partidele parlamentare din Botoșani domnește haosul. Și nu, nu este vorba despre ALDE.

 

Ci despre Partidul Mișcarea Populară (PMP), formațiune care l-a avut cap de listă la europarlamentare pe ex-președintele României, Traian Băsescu.

 

Judele s-a mutat pe litoral


În prima parte a lunii septembrie președintele PMP Botoșani a fost schimbat din funcție. Numit în februarie 2018 cu titlu de interimar, Radu Judele, care a avut și ghinionul să treacă prin unele probleme de sănătate, nu a reușit să revitalizeze filiala județeană, care la alegerile europarlamentare a obținut doar ceva radu judelepeste 3% din voturi, cu vreo două procente sub media națională. Iar conducerea națională ar fi decis schimbarea sa. Cel vizat susține însă că scorul de la scrutinul din primăvară nu are vreo legătură cu plecarea sa din funcție.


”Am afaceri în zona Constanța și mi-i foarte greu să mă ocup și de filiala de la Botoșani. Mai bine să nu încurc lucrurile. Eu stau mai mult în partea asta de Dobrogea și atunci îmi era foarte dificil”,


Radu Judele, ex-președinte PMP Botoșani.


Întrebat dacă a fost opțiunea sa de a pleca sau decizia celor de la centru a răspuns că, ”a fost în bună pace și prietenie” și a rămas simplu membru, ”dar asta mai puțin contează”.

 

Chiș a plecat după șapte zile


alexandru chisAceiași șefi de la centru au desemnat ca președinte interimar o persoană care, deși nu se află tocmai la prima tinerețe, nu a făcut politică de prim-plan la Botoșani. A fost totuși membru PDL și UNPR.  


Alexandru Chiș, fost director la Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit, actualul AFIR, a ocupat însă funcția, potrivit propriei declarații, doar o săptămână.


A părut chiar mirat că Botoșăneanul se interesează de ceea ce se întâmplă în fruntea filialei PMP: ”Da' ce mă întrebi așa, mă iscodești?”


Și a evitat să ofere prea multe informații. Întrebat de când a părăsit postul a răspuns... ”de când nu mai sunt”, precizând totuși că decizia de a se retrage îi aparține în totalitate.


Cât despre persoana care l-a schimbat: ”nu mai știu cine e în locul meu”.

 

Iar Popescu s-a dat greu venit


corenliu popescuȘi în această privință omul chiar a fost sincer. Până miercuri în locul său nu a fost numit un alt șef de filială. Se tot negocia cu un fost senator.


”Eu sunt în discuții, nu am plecat din PMP, doar am candidat pe listele de la Senat în 2016 și am vrut de atunci să preiau președinția partidului la Botoșani și acum vom vedea. E adevărat că m-au contactat de la București și vor să fac acest lucru, numai că o să vedem în ce condiții și dacă reușesc să am, cât de cât, viziune asupra unei echipe”,


Corneliu Popescu, membru PMP, miercuri 25 septembrie.

 

Secretarul general s-a retras, prim-vicepreședintele e... dar nu e


Pentru ca tacâmul să fie complet, PMP Botoșani nu mai are nici secretar general. Postul era ocupat de Sergiu Zvâncă, însă acesta s-a retras după numirea lui Alexandru Chiș.


Teoretic șeful filialei ar fi fost, potrivit statului de funcții, Dan Ionescu, ocupantul postului de prim-vicepreședinte, însă doar teoretic fiindcă practic fostul consilier al lui Mihai Țâbuleac nu desfășoară activități ca lider de filială.


Incertitudinii a trebuit însă să i se pună cât mai rapid capăt fiindcă în perioada electorală sunt necesare a se lua o mulțime de decizii de către președintele filialei, de la numirea oamenilor în secțiile de votare la obținerea autorizațiilor pentru derularea unor acțiuni cu caracter electoral.

 

Astfel, vineri Corneliu Popescu s-a prezentat la sediul PMP Botoșani din Centrul Vechi, anunțând că a primit numirea de la centru și că este noul președinte județean al Mișcării Populare.

 

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

 

 

download from google play download from apple store