O altfel de perspectivă a modului în care este percepută zona de nord – est a României, formată din județele Botoșani și Suceava.
Cumulat, cele două județe trec pragul de 1 milion de locuitori.
O spune Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava care crede în dezvoltarea comună a celor două județe.
Sau măcar Botoșani să atingă nivelul de dezvoltare al Sucevei.
Gheorghe Flutur, președinte CJ Suceava
„Suceava și Botoșani avem ușor peste un 1 milion de locuitori. Suceava are 680.000, Botoșaniul 380.000. Depășim 1 milion, suntem aici la o zvârlitură de băț unii de alții. Eu am trei mandate de președinte. Nu mi-a fost ușor nici mie, a fost această luptă cu inerția. Cu această tendință de asistat, mai mult decât cea de inițiativă. Însă după trei mandate pot să spun că lucrez mai ușor, pentru că oamenii au început să vadă niște rezultate. La început eram în faza: voi face”.
Povestește că a ajuns la momentul în care „poate pune mâna pe ceva” făcut de el și primarii săi.
Și să-și arate contribuția adusă comunității.
Mai mult decât atât, vede în Valeriu Iftime un partener pe termen lung.
Gheorghe Flutur, președinte CJ Suceava
„Vă promit dle Iftime că voi fi umăr la umăr cu dv., în această zonă, pe nord estul României, în țara de sus, să mișcăm lucrurile. De fapt, noi suntem membri în clusterul pe care la inițiativa mea l-am înființat, clusterul de bioeconomie pentru a pune în valoare industria alimentară, unde am chemat și Primăria Botoșani și Suceava și vreo 16 agenți economici în aeroportul de la Suceava”.
A amintit și de primul laborator de control alimente pentru depistarea celor contrafăcute dar și de al treilea terminal, inclusiv cargo pentru a încuraja exportul pe produse prelucrate locale, din aeroportul de la Salcea.