Gheorghe Flutur a produs primul act public cu Suceava capitală de regiune 

 

Preşedintele PDL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, îi invită pe liderii judeţeni ai PSD, PNL, PC şi PP-DD să semneze o declaraţie comună pentru susţinerea Sucevei ca viitoare capitală de regiune. Gheorghe Flutur a întocmit o „Declaraţie privind reprezentarea intereselor judeţului Suceava în procesul de reorganizare administrativ-teritorială (Suceava – capitală de regiune)”, document pe care a anunţat că îl va trimite pentru a fi semnat la preşedinţii organizaţiilor judeţene Suceava ale PSD (Cătălin Nechifor), PNL (Alexandru Băişanu), PP-DD (Traian Tudor) şi PC (Paul Rusu), scrie Monitorul de Suceava.
Gheorghe Flutur Suceava capitala de regiune

„Bucovina şi Suceava au vechi tradiţii în ceea ce priveşte organizarea teritorial-administrativă”

În această declaraţie, Gheorghe Flutur menţionează că Suceava răspunde criteriilor europene de a deveni centru regional administrativ, adăugând că structurarea regiunilor trebuie să se bazeze pe entităţi teritoriale a căror funcţionalitate „s-a cristalizat de-a lungul timpului în conştiinţa locuitorilor”. „Bucovina şi Suceava au vechi tradiţii în ceea ce priveşte organizarea teritorial-administrativă, Bucovina apărând ca unitate administrativă încă din anul 1918. Astfel, prin Decretul pentru administraţia Bucovinei nr. 3715 din 18 decembrie 1918, Bucovina reprezenta unul dintre cele patru regimuri administrative, alături de Transilvania, Basarabia şi Vechiul Regat”, se precizează în declaraţia întocmită de liderul PDL Suceava.

„Municipiul Suceava să devină Capitală de Regiune”

Semnatarii acestei declaraţii ar urma să formuleze un punct de vedere comun pe care îl vor susţine la toate instituţiile şi autorităţile administraţiei publice, în cadrul tuturor dezbaterilor, la nivel local sau naţional, fie ele tehnice sau politice, „pentru ca interesele legitime ale judeţului Suceava să fie promovate şi respectate, iar municipiul Suceava să devină Capitală de Regiune”. „Semnatarii convin asupra informării reciproce continue, anterior şi în cursul procesului de regionalizare, prin comunicarea datelor şi informaţiilor esenţiale de care dispun, necesare a fi cunoscute de toţi, pentru desfăşurarea unei acţiuni de sprijin coerente, politice şi administrative, în vederea atingerii dezideratelor propuse de prezenta declaraţie”, se mai spune în document.
CITEŞTE ŞI:
 Edilul şi regionalizarea: Nu se desfiinţează judeţe, instituţii; nu ne subordonăm capitalei
Vecinii de peste Siret fac miting ca Suceava să devină capitală de regiune