GATA!!!! Primăria pune piciorul în prag, fără străzi șănțuite cu lunile de zile, taxe penttru constructorii dezlânați

Municipalitatea botoșăneană pune capăt situațiilor în care în Botoșani unele șantiere au durat și ani de zile și au creat disconfort locuitorilor acestui oraș.

 

Regulamentul privind stabilirea condițiilor pentru eliberarea avizelor de intervenție, urmărirea și recepția lucrărilor la rețelele edilitare de utilități publice, pe raza municipiului Botoșani a fost adoptat astăzi de consilierii locali.

 

S-a elaborat un regulament nou pentru eliberarea avizelor necesare pentru a se interveni în municipiu.

 

”Regulamentul care exista în trecut era foarte sumar și incomplet. În consecință, toate lucrările, fie că erau de investiții, fie că erau avarii aduceau mult disconfort cetățenilor. Durau foarte mult timp, pământul scos din săpătură se împrăștia pe carosabil sau trotuar, era foarte mult noroi, lucruri care generau nemulțumiri în rândul cetățenilor”,

Marian Murariu, viceprimarul municipiului Botoșani

 

Practic, în prezent, noul regulament va elimina disconfortul dinainte, fiind studiate și alte asemenea reguli din alte orașe mai dezvoltate.

 

Concret, operatorii de rețele edilitare care intervin la o avarie sau o investiție, vor trebui să achite o taxă de ocupare a locului public.

 

Aceasta va fi în cuantum de 2 lei/mp/zi. În cazul în care un investitor nu se încadrează în perioada pentru care aviz de spargere și solicită prelungirea acesteia, va trebui să achite taxa care se va dubla la 4 lei/mp/zi și va crește gradual în funcție de numărul solicitărilor de prelungire.

 

”Rolul acestei taxe este să-i determinăm să termine cât mai repede lucrarea. Practic dacă am fi avut această taxă înainte, lucrările de extindere de apă și canalizare nu ar mai fi durat atât de mult. Asta e una dintre noutățile principale”,

Marian Murariu, viceprimarul municipiului Botoșani

 

O altă noutate este faptul că, tot pământul care va rezulta din săpături, fie va fi încărcat în camioane, fiind interzisă depozitatea pe carosabil. Dacă nu se va muta, se va depozita pe o folie de plastic. Astfel, ar urma să fie eliminată mizeria.