În jur de 30 de tarabe şi 13 magazine ar urma să fie funcţionale din data de 21 decembrie 2013 la subsolul Uvertura Mall unde, la iniţiativa Consiliului Judeţean a mai fost înfiinţată o piaţă. Acolo ar urma să fie comercializate produse autohtone de pe raza judeţului Botoşani.
Florin Ţurcanu, preşedintele CJ a declarat că acest punct de desfacere va fi deschis oficial sâmbătă dimineaţă.
„Sâmbătă la ora 10:00 inaugurăm piaţa de la mall, mai puţin cu două, trei magazine pe care o să le deschidem în ianuarie pentru că nu au reuşit să fie gata la timp. Din 16 magazine deschid 13 deocamdată. Şi am înţeles că vor fi 30 de tarabe în prima fază şi mai avem 20, 30 de tarabe care o să vină pe parcurs după cum o să avem producători. O parte acum nu prea produc pe raza judeţului pe timp de iarnă”, a declarat
Florin Ţurcanu.
Punctele alimentare vor fi diversificate cu produse pentru toate gusturile şi buzunarele. Singura supărare a lui Florin Ţurcanu este aceea că nu a putut atrage un operatori economic cu produse 100% naturale.
„Avem magazine cu peşte, lapte, brânză, pâine, prăjituri, carne, preparate. Am încercat să fac un magazin bio şi nu am reuşit şi de asta mai păstrez un spaţiu, ca să aduc un bio. Nu am reuşit să conving pe nimeni, nu ştiu dacă sunt cumpărători pentru astfel de magazine”, a mai spus
Ţurcanu. Spaţiul de la subsolul mall-ului a fost amenajat cu resurse financiare de la CJ.
(G.E.)
CITEŞTE:
Pescărie şi brutărie la parterul mall-ului; Ţurcanu: Cum aveam noi odată