Fostul senator Marcu şi-a luat ţeapa vieţii la Bucureşti

 

A renunţat la candidatura pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, apoi a demisionat din fruntea PSD Botoşani, pentru ca ulterior să iasă din Senat, totul pentru postul de vicepreşedinte la Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM), care i-ar fi adus un salariu de circa 10.000 de euro pe lună. La scurt timp după dobândirea noii funcţii a suferit însă o cruntă dezamăgire. Este cazul fostului lider al social-democraţilor botoşăneni.

Gheorghe Marcu teapa la CNVM

Funcţia lui Marcu desfiinţată chiar de USL-işti

Gheorghe Marcu a devenit vicepreşedinte la CNVM, însă marea problemă este că aceste organism este pe cale de dispariţie. În luna decembrie Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă privind înfiinţarea Autorităţii de Supraveghere Financiare (ASF) prin comasarea actualei CNVM, a Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor şi a Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private. Aceste trei vechi structuri aveau în total trei preşedinţi, cinci vicepreşedinţi (dintre care unul era Gheorghe Marcu) şi 11 membri, în timp ce ASF va avea un preşedinte, trei vicepreşedinţi şi 11 membri. Posturile de conducere se înjumătăţesc deci şi nimeni nu are garanţia că se va regăsi în noua structură. Potrivit actului normativ adoptat de Executiv, unificarea va fi făcută până cel mai târziu pe 15 martie, iar conducerea noii instituţiei va fi numită de Parlament, pentru o perioadă de cinci ani, cu posibilitatea reînnoirii mandatului. Numirile vor fi deci politice, iar Gheorghe Marcu trebuie să facă faţă unei concurenţe acerbe, printre cei care fac parte din vechile structuri regăsindu-se, de exemplu, fostul ministru al Muncii Marian Sârbu, fostul preşedinte al Partidului Conservator Daniela Popa, în timp ce numele vehiculat pentru preluarea preşedinţiei ASF este Florin Georgescu.

"Este o bătălie destul de mare"

Ex-preşedintele PSD Botoşani aşteaptă data de 21 ianuarie, când comisiile de specialitate ale Senatului şi Camerei Deputaţilor se vor întruni în şedinţă, însă recunoaşte că deocamdată nu a fost contactat pentru a fi sprijinit în vederea ocupării unui post în noua structură. „Mai departe comisiile de specialitate din cele două camere trebuie să se întrunească, formaţiunile politice trebuie să desemneze candidaţii, urmează exact cum am fost şi eu numit, examenele la cele patru comisii de specialitate, două din cadrul Senatorului şi două de la Camera Deputaţilor, care vor examina candidaţii şi după aceea candidaţii vor fi supuşi plenului. Acum cel mai important este dacă formaţiunile politice parlamentare te desemnează ca şi candidat în plen sau nu. Este o bătălie destul de mare”, ne-a declarat Gheorghe Marcu.

"Viaţa îşi urmează cursul"

Potrivit acestuia, prin reorganizarea celor trei entităţi Executivul a dorit să adopte un model implementat deja de mai multe ţări membri ale Uniunii Europene. Fostul senator a evitat să spună dacă regretă acum renunţarea la viaţa politică. „Practic eu m-am autosuspendat (…). Niciodată nu mă întorc, asta a fost decizia, viaţa îşi urmează cursul”, ne-a mai spus Gheorghe Marcu. Acesta a părăsit PSD Botoşani după unul dintre cei mai buni ani pe care partidul i-a avut în ultimul deceniu şi care a consfinţit, printre altele, recâştigarea Primăriei Botoşani. 
CITEŞTE ŞI:
 Gheorghe Marcu – mutare în plic pentru o leafă de vreo 10.000 de euro
 Marcu a demisionat cu lacrimi din PSD – DOCUMENT