Fostul primar miroase un aranjament de zile mari pentru Cornişa : Pe cine aşteptăm?

 

Cătălin Flutur vede ceva suspect în modul în care noua conducere a Primăriei tratează proiectul parcului regional de agrement. Acestuia i se pare ciudată înlănţuirea evenimentelor legate de Cornişa. „Nu poţi să o ţii o campanie întreagă că nu-i bun, că nu ne trebuie, că a zis şi Mazăre că nu e bun, că vai să vezi ce-o fi, ce-o păţi”, a afirmat fostul primar, care a adăugat că după aceasta şefii de la municipiu au decis totuşi să pună în aplicare proiectul.

Acestuia îi ridică mari semne de întrebare faptul că, deşi pe 27 iunie Ovidiu Portariuc a anunţat că programul european va fi pus în practică, iar licitaţia era programată pentru 9 iulie, s-a decis totuşi amânarea acesteia până în prima decadă din august. „Mi se pare curios altceva: amânarea. Deci azi hotărăsc să amânăm cu o lună, să vedem despre ce e vorba, la două zile m-am hotărât că e bine şi atunci de ce nu ţinem licitaţia pe 9 iulie? Păi de ce? Pot să mă gândesc şi eu la tot felul de lucruri. Dacă spunea pe 10 iulie da, am hotărât să continuăm proiectul, înţelegeam, dar dacă spui acum trei zile să continuăm proiectul, atunci de ce nu ţii licitaţia pe 9? Pe cine aşteptăm să vină ca să se ţină pe 10? Şi eu ştiu că sunt firme foarte interesate să facă proiectul ăsta, şi din ţară, şi din afară, dar pe cine aşteptăm?”, a întrebat Cătălin Flutur.
CITEŞTE ŞI:
Noul primar face „apocaliptic” parcul Cornişa cu condiţii sucevene
Acesta a respins şi varianta apocaliptică a îndatorării peste limită a bugetului local, măririi taxelor şi impozitelor, etc., din cauza acestui proiect. El a arătat că parcul regional de agrement este ultimul mare proiect european al municipalităţii, iar cota de cofinanţare va fi asigurată în bună parte din rambursările primite de la UE pentru proiectele deja implementate. „Era şi chestia aia, că «trebuie să dea nu ştiu câte miliarde pe lună». E foarte bine, dacă o socoteşti aşa înseamnă că în 16 luni am terminat. Nu e nici o problemă, nu vrei să-l faci, nu-l fă, dar dacă te-ai hotărât să-l faci nu spui văleu, stai să văd cum o să plătim sau să-l facem profitabil. Unde s-a mai văzut? Dar Primăria este societate comercială să facă ceva profitabil?” a mai spus Cătălin Flutur. În opinia acestuia, atât timp cât parcul este făcut pentru binele botoşănenilor, activitatea lui poate fi subvenţionată, aşa cum se întâmplă cu SC Modern Calor SA, transportul, teatrele sau Filarmonica. Totodată, fostul edil şef l-a contrazis pe actualul, care a afirmat că în fiecare judeţ din Moldova, cu excepţia Sucevei, ar exista câte un astfel de proiect. El a spus că doar la Iaşi există un proiect de reamenajare a unui parc deja existent, dar că proiectul de la Botoşani este unic.
VEZI CE TREBUIE SĂ CUPRINDĂ PARCUL DE LA BOTOŞANI:
De 20.000 de ori Parcul de Agrement Cornişa – VEZI ce a făcut Mişcarea