Fost director, atac furibund la un șef din CJ și presiuni cu soțul unei consiliere - VIDEO

Proiectul din ședința ordinară de Consiliu Județean privitor la atragerea răspunderii conducerii fostei societăți Eco Sal în privința daunelor produse instituției a stârnit discuții aprinse între consilierii județeni.

 

”Niciodată nu a făcut nimic”

 

A fost prezent la ședință și fostul director adjunct al societății Eco Sal care a luat cuvântul după seria de interpelări. Viorel Coman a arătat că în acea perioadă societatea nu a fost sprijinită, așa cum ar fi fost firesc de reprezentantul Adunării Generale a Acționarilor, adică Radu Judele, administratorul public al județului.
”Până la a lua această licență, administratorul public, dl Radu Judele nu a făcut nimic, de fiecare dată când ne-am adresat, de fiecare dată când ne-am dus, niciodată nu a făcut nimic. Când a fost un control la Eco Sal cred că era la scufundări în Marea Mediterană. Niciodată nu a fost aici, a plecat totdeauna. Societatea asta nu a fost făcută pentru Viorel Coman și Lazarovici Cristian, dv. ați făcut-o pentru un scop, o strategie a județului”, a spus Viorel Coman în ședința CJ.
Fostul director adjunct de la Eco Sal a dezvăluit și că asupra sa au fost făcute o serie de presiuni din partea fostului președinte al CJ, Florin Țurcanu. I s-a adresat Luizei Alexandru, consilier județean, a cărei soț, Daniel Alexandru, a fost președintele ANRSC.
Este d-na Luiza Alexandru aici. A venit presiune din partea președintelui CJ să-l angajăm prin transfer cu 25 de milioane pe lună și am refuzat. Da, nu vă uitați la mine”, a mai spus Viorel Coman.
Vizată, consiliera de la județ i-a replicat: ”Da, corect, eu nu v-am adus un prost, v-am adus un profesionist ca să vă ajute să vă dezvoltați. Pentru că dv. ați cerut sprijinul soțului meu în vederea obținerii licenței”.
Luiza Alexandru a explicat că respectivul contract ar fi fost pe perioadă determinată cu rol mai mult de consiliere în obținerea licenței și că oricum soțul ei nu ar fi lăsat un salariu de 4.000 de lei pentru cel de la Eco Sal de 2.500 de lei.
Mai departe, Viorel Coman a continuat cu dezvăluirile.

 

”Am simțit o presiune mai mare din partea președintelui CJ”


A mai fost încă o presiune pentru cineva, dar până la urmă a fost un concurs. Am spus că nu putem să o angajăm la Eco Sal decât în momentul în care avem activitate. Din moment ce am luat licența, am simțit o presiune mai mare din partea președintelui CJ care ne-a trimis la strâns șobolani, dl președinte Florin Țurcanu ne-a spus că noi suntem directori, avem secretară și să mergem la strâns șobolani”, a mai menționat fostul director adjunct.
A luat cuvântul și Radu Judele, vizat de atacul lui Viorel Coman.
Vorbesc în același regim ca dl. Coman și țin să spun pas în continuare. Pentru că dacă dlui se aștepta ca eu să fac activitatea acestor directori care au plătiți, rămâne în continuare pas. Dv. nu știți că nu prea veneați pe aici, numai eu cu dl. Lazarovici știm cu s-a obținut acea licență iar pentru dv. pas în continuare. Deci cum s-a obținut acea licență dl. Coman habar nu are”, a răspuns Radu Judele.
Consilierii județeni au votat proiectul de hotărâre cu 17 voturi pentru, șase abțineri și patru împotriviri. Concluzia aleșilor a fost aceea că instanța va stabili dacă fosta conducere trebuie să răspundă legal sau nu cu privire la sumele ce au fost cheltuite cu obținerea licenței pentru Eco Sal. (G.E.)
CITEȘTE: Vâzdoagă, intervenție pe falimentara EcoSal : Mi se pare un pic forțat