Florin Ţurcanu a dus afacerile familiei la profit de 1 milion de lei

Fostul co-preşedinte al PNL şi al Consiliului Judeţean Botoşani face bani buni în mediul privat. Florin Ţurcanu a revenit la afacerile familiei, cele de abatorizare şi creştere a animalelor. El şi-a dus  firma tatălui său, Florea Carn, la un profit de aproape un milion de lei pentru 2015, scrie Evenimentul de Iași.

 

Potrivit reprezentanţilor Florea Carn SRL Dracşani, firma a terminat 2015 achitând nu mai puţin de peste 400.000 lei către bugetul statului în contul dărilor datorate bugetului consolidat. Abatorul din Dracşani vrea să obţină autorizaţie pentru sacrificarea unui număr dublu de animale şi a început demersurile în acest sens.
Lunar, Florea Carn a achitat bugetului de stat peste 200.000 lei. „Am încheiat anul plătind peste 4 miliarde lei vechi la bugetul statului şi în ianuarie avem de plătit încă 2 miliarde de lei. Dacă toate firmele ar plăti la stat ar fi bani de orice în ţara asta. Avem 78 de angajaţi şi în ultima perioadă am lucrat la 100% din capacitate. Noi avem autorizaţie pentru sacrificarea a 40 de animale pe zi, 1200 lunar, dar am făcut investiţii în aceşti ani şi am reuşit, cu paşi mici, să ne creştem capacitatea de depozitare în frig. Acum vom depune cerere pentru autorizarea de sacrificare a unui număr aproape dublu de animale”, au declarat reprezentanţii Florea Carn SRL. 
Abatorul din Dracşani va solicita unui expert să facă o evaluare a capacităţilor de depozitare în frig în vederea obţinerii autorizării pentru sacrificarea unui număr dublu de animale. Firma, care îşi desfăşoară activitatea în agricultură, zootehnie, abatorizare şi distribuţie carne, estimează un profit de un milion de lei la sfârşitul lui 2015. Florea Carn este condusă de Florin Ţurcanu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean. El şi-a pierdut funcţia în urma unei condamnări cu suspendare pentru abuz în serviciu, de doi ani şi şase luni.
Florea Carn livrează 85% din carnea de porc şi vită către unul dintre cei mai mari procesatori de carne din ţară care foloseşte 90% din carnea de vită necesară în preparatele din carne de la compania din Dracşani.