Femeile i-au terminat! Tribunalul a dizolvat CA-ul de la Urban Serv după ce aleșii au făcut mari șefe PSD-istele cu cele mai mici note

Consiliul de administrație de la societatea de salubrizare a orașului a fost dizolvat de Tribunalul Botoșani după un proces care a durat doar cinci luni și care a demonstrat din nou că, uneori, majoritatea din Consiliul Local își bate joc de lege.  

 

Consilierii PSD au băgat în CA două femei care luaseră cele mai mici note la concurs


Chiar în prima zi din noiembrie 2017, Constantin Zărnescu a contestat în instanță desemnarea CA-ului de la SC Urban Serv SA. Fostul consilier local din legislatura 1996 - 2000 participase la concursul organizat de municipalitate pentru stabilirea noii componențe a structurii de conducere de la amintita companie și cu toate că obținuse o notă care ar fi trebuit să îl propulseze în CA, majoritatea social-democrată din CL a ignorat rezultatele. Astfel, PSD-iștii le-au votat în CA pe Mioara Jurgiu, fiica consilierului județean Gheorghe Vâzdoagă și pe Manuela Aniței, sora fostei consiliere a ex-primarului Ovidiu Portariuc, chiar dacă acestea primiseră note mai mici decât Constantin Zărnescu și Gheorghe Pricopi, fost director general la SC Urban Serv SA. Social-democrații și-au bătut joc de rezultatele concursului întrucât cele două femei au avut punctaje finale de 66,3 și 84,4, clasându-se pe ultimele două locuri.


Tribunalul îi obligă practic să țină cont de rezultatele examenului


Tribunalul Botoșani i-a admis în parte acțiunea lui Zărnescu, în sensul că a decis anularea în parte a Hotărârii Consiliului Local 55/2017. Mai exact, magistratul a desființat alineatele a) și c) de la articolul 1, ori chiar la primul dintre acestea aleșii de la municipiu hotărâseră să îi mandateze pe reprezentanții CL în AGA să voteze pentru noua componență a CA - Ion Sorici, Iulian Apotrosoaei, Cezar Nicuță, Manuela Aniței și Mioara Jurgiu - iar la a doua se stabilea remunerația fixă.

 

PSD-iștii puși să voteze trimiterea Urban Serv la PNL


În aceste condiții, aleșii de la municipiu ar trebui să revină asupra HCL 55/2017 și să voteze membrii CA ținând cont de rezultatele concursului, ceea ce înseamnă că, potrivit notelor, acesta ar urma să fie format din Ion Sorici, Iulian Apotrosoaei, Cezar Nicuță, Constantin Zărnescu și Gheorghe Pricopi. Practic, PSD-iștii din CL ar trebui să își voteze scoaterea de sub controlul propriului partid a SC Urban Serv SA întrucât doar Ion Sorici ar fi social-democrat, însă și el este din Brașov. Culmea ironiei, social-democrații ajung să regrete că după vreo doi ani s-au gândit dintr-o dată să îi respingă adeziunea la PSD lui Cezar Nicuță întrucât el ar fi fost singurul membru de la Botoșani al partidului de guvernământ.

 

Consiliul Local, arena vendetelor politice și personale


HCL-ul în cauză este însă doar unul dintr-o serie incredibilă prin care majoritatea PSD de la municipiu sfidează cu bună știință prevederile legale în schimbul aranjării unor chestiune politice sau a punerii în practică a unor răzbunări. PSD-iștii, care se comportă acum cum se plângeau de PNL-iști în precedenta legislatură, au ajuns astfel, de exemplu, să refuze fără nici un argument închirierea unor spații în Centrul Vechi, în timp ce tot ei, dar și alți aleși, se plâng că această zonă a orașului este pustie. De altfel, au început să se întețească informațiile privind depunerea unor plângeri pentru abuz în serviciu împotriva consilierilor PSD dat fiind disprețul manifestat față de investitori, ONG-uri, partide, cărora au ajuns să le blocheze inițiativele fără ca măcar să se obosească să invoce vreo prevedere legală. De asemenea, o întrebare logică este dacă nu cumva Curtea de Conturi va imputa cheltuiala cu organizarea unui concurs de către o firmă privată dacă onorabilii aleși de la municipiu nu au ținut cont de rezultatele acestuia?

 

Urban Serv se afundă, aleșii răscolesc gunoaiele politice, botoșănenii plătesc ca proștii taxă de salubrizare


Revenind la hotărârea Tribunalului Botoșani, pronunțată săptămână trecută, trebuie menționat că judecătorul a respins plata retroactivă a indemnizațiilor de membru al CA a lui Constantin Zărnescu și introducerea acestuia în consiliul de administrație. Indirect însă, prin desființarea celorlalte două alineate sus menționate, consilierii locali sunt însă practic nevoiți să îl coopteze în CA.


Hotărârea, care poate fi atacată cu recurs, a fost pronunțată la sfârșitul lui martie, adică în luna în care s-a împlinit exact un an de la desemnarea noului CA. În timp ce SC Urban Serv SA se afundă, ajungând să își întocmească un proiect de buget cu o pierdere de 500.000 de lei, aleșii de la municipiu sunt preocupați în continuare de acapararea politică a societății, în disprețul zecilor de mii de plătitori de taxă de salubritate care așteaptă să beneficieze de servicii de calitate pentru banii pe care îi dau și nu de circ politic.

 

BOTOȘĂNEANUL A SEMNALAT BĂTAIA DE JOC ÎNCĂ DIN ZIUA VOTĂRII NOULUI CA:

 

download from google play download from apple store