Gruparea fanion a județului a terminat turul acestui campionat pe locul 4, cu 20 de puncte adunate. FC Botoșani se află pe podium alături de Viitorul și Steaua la capitolul atacuri, ceea ce înseamnă că fotbaliștii au practicat un joc deschis, ofensiv, scrie Pro Sport.
Clasată pe locul al treilea la finalul turului sezonului regulat al Ligii 1, FC Viitorul ocupă prima poziţie în ierarhia privind numărul atacurilor iniţiate pe durata celor 13 runde, cu o medie de 115 atacuri pe meci, potrivit site-ului oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal.
Elevii lui Gheorghe Hagi sunt urmaţi în acest clasament de FC Botoşani şi FC Steaua, fiecare cu o medie de 114 atacuri / meci.
În ceea ce priveşte modul cum se desfăşoară acţiunile, trupa antrenată de Laurenţiu Reghecampf este lideră la capitolul atacuri poziţionale, medie 88 atacuri / meci, iar CFR stă cel mai bine la la capitolul contraatac, 21 atacuri / meci.
De asemenea, conform statisticilor LPF, Astra este echipa cu cele mai multe atacuri iniţiate pe partea stângă (medie 35 atacuri / meci), Viitorul şi FC Botoşani stau cel mai bine pe zona centrală (medie 35 atacuri / meci), trupa lui Leo Grozavu fiind cea mai bună şi pe partea dreaptă.
Clasament medie atacuri pe meci (InStat):
Viitorul - 115 atacuri;
FC Botoşani, Steaua - 114;
CFR Cluj - 110;
Astra Giurgiu - 109;
CS U Craiova - 105;
Gaz Metan, Pandurii - 102;
Poli Timişoara - 101;
CSM Poli Iaşi, Dinamo - 100;
Concordia, FC Voluntari - 96;
ASA Tg Mureş - 83.
Top atacuri poziţionale (medie pe meci / InStat):
Steaua - 88 atacuri;
Viitorul, FC Botoşani - 83;
Astra - 80.
Top contraatacuri (medie pe meci / InStat):
CFR Cluj - 21 atacuri;
FC Botoşani - 20;
Astra, CS U Craiova - 19.
Top atacuri din faze fixe (medie pe meci / InStat):
Viitorul, Steaua, CFR Cluj, Poli Timişoara - 13 atacuri.