FC Botoșani a mers fără medic la Dinamo: A avut un magazioner și doi maseuri

Medicul lui Dinamo i-a acuzat pe moldoveni că nu aveau medic.

 

În finalul meciului Dinamo - FC Botoșani 1-1, portarul Eduard Pap și Sofien Moussa s-au lovit cap în cap. Moussa, atacantul celor de la FC Botoșani, a avut o hemoragie și a fost dus cu ambulanța la spital, scrie gsp.ro.

 

Medicul lui Dinamo, Adrian Motoacă, 39 de ani, a intervenit pe teren pentru a-l ajuta pe Moussa, iar la final i-a acuzat pe moldoveni că nu aveau medic.

 

„Suntem in Liga 1 sau la județ? Hai să nu ne mai lamentăm și să înțelegem rolul medicilor la o echipă! România anului 2020... Ce te faci când ești echipă de Liga 1 și nu ai medic? Soluția: «Apelez un prieten»! Este impardonabil ca unor astfel de cluburi sau entități mari sportive să li se permită participarea în competiții majore oficiale fără medic! Putem asista oricând la tragedii mult mai mari. Astă seară (n.r. sâmbătă seară) a fost cu noroc, dar ce ne facem când norocul ne va părăsi? Buni și ăștia din staff-ul medical de la Dinamo de ceva, nu-i așa domnule «milionar» Valeriu Iftime? Circulă o legendă, cică dacă nu ai bani de medic la echipă, poți spune măcar un mulțumesc”, a fost mesajul postat de doctorul Motoacă pe pagina personală de Facebook.

 

Și Ionel Dănciulescu a avut un mesaj pentru Valeriu Iftime.

 

„Cei de la FC Botoșani au venit cu un magazioneri și doi maseuri. Dl Iftime ar trebui să investească în staff-ul medical și să îi mulțumească doctorului nostru”, aspus Ionel Dănciulescu, team manager Dinamo, pentru gsp.ro

 

Ce spune regulamentul

 

Potrivit regulamentului, cluburile oaspete nu sunt obligate să aibă medic la meci. Această modificare a fost făcută de FRF la propunerea Ligii, care a cedat presiunii cluburilor. Astfel, la partide e nevoie doar de prezența unui medic de pe Ambulanță și a doctorului echipei gazdă.

 

„Cluburile sunt obligate să asigure asistență medicală, reprezentată de medicul delegat, asistent medical și 2 ambulanțe, pe toată desfășurării jocurilor pe care le organizează. Jocurile din Liga 1, Liga 2 și Liga 3, campionatul național de fotbal feminin, precum și cei din Cupa României (faza națională), Supercupa României pot începe numai dacă la teren sunt prezenți medicul delegat și medicul echipei gazdă”, se arată în Articolul 54, punctul 2.

 

Totuși, la punctul 7  se precizează că: „În situaţia unor accidentări grave, care necesită deplasarea la unitatea medicală atât a medicului delegat, cât şi a medicului echipei gazdă, asistenţa medicală va fi asigurată de medicul echipei vizitatoare înscris în raportul de arbitraj. Acelaşi lucru e valabil şi în cazul asistenţilor medicali, la jocurile la care aceştia au dreptul regulamentar de a îndeplini atribuţiile respective. Dacă, în astfel de situaţii, echipa vizitatoare nu are medic (asistent medical) care să poată asigura în continuare asistenţa medicală, arbitrul va întrerupe jocul şi va proceda în conformitate cu dispoziţiile regulamentare privind jocurile întrerupte sau amânate”.

 

UPDATE:

Cătălin Anton, președintele FC Botoșani, a precizat că echipa are contract cu un asistent medical pentru meciurile din deplasare și cu un medic pentru cele de pe teren propriu și că respectă în acest fel regulamentul. Oficialul roș-alb-albaștrilor a arătat că și la meciul cu Dinamo formația a fost însoțită de un asistent medical, contrazicându-l pe Ionel Dănciulescu.

 

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store