FAZA ZILEI : Nici Parcul Cornişa nu-i iniţiat de Flutur, e de pe vremea lui Ceauşescu

 

Chiar nu este nici o glumă, fostul primar al municipiului Botoşani din legislatura 2000 – 2004 susţine că, de fapt, concepţia pentru Proiectul Cornişa a demarat în regimul comunist. Atunci ar fi apărut primele idei pentru amenajarea unei zone de distracţie.
Cornisa Botosani comunism

„Acel proiect era atunci, fără nici o glumă”

Comuniştii ar fi analizat patru locaţii: Cornişa, Trei Coline, Lebăda şi Rediu. La ultimele două s-ar fi renunţat fiindcă în anii ’80 prima dintre ele găzduia groapa de gunoi, care s-a mutat apoi în cea de a doua.  
„Acel proiect era atunci, fără nici o glumă, nu era o discuţie. Era cu ştranduri, deci nu era numai o discuţie de felul ăsta. Se vorbea de două ştranduri, de teren de tenis, de un teren de baschet-handbal-volei, se vorbea despre ele, dar nu era un proiect, proiectul l-a făcut mult mai târziu, dar acel proiect a plecat de la o idee care era mai dinainte puţin şi e normal ca administraţia dinainte de ’89 să se fi gândit probabil la o zonă de agrement pentru Botoşani”, a afirmat Florin Egner.

„De pe vremea lui Ceauşescu se discuta problema”

Acesta susţine că actualul proiect pentru Parcul Regional de Agrement Turistic şi Sportiv a fost efectiv conceput fiindcă Primăria Botoşani a avut la dispoziţie axele de finanţare post-aderare, disponibile doar începând cu 2007.
„De pe vremea lui Ceauşescu se discuta problema, dar nu partea asta, unde este acum, ăsta este proiectul făcut integral de dl Flutur. Era pe partea cealaltă, deci, cum mergem la Suceava, Proiectul Cornişa exista pe vremea lui Ceauşescu, a fost preluat de dl Cojocariu (primarul din perioada 1996 – 2000 – n.r.), de exemplu, mi-a trimis şi mie o fişă de proiecte cu nu ştiu mai ce, dar era pe partea stângă, cum mergi înspre Suceava , deci era altceva, ăla nu era viabil”, a declarat Florin Egner.

Egner şi Portariuc se contrazic reciproc

Fostul edil şef a arătat că în mandatul său s-a organizat o licitaţie pentru drenajul dealului de la ieşirea spre Suceava, dar a recunoscut şi că, „eu n-am făcut nimic la proiectul ăsta”, contrazicându-l chiar pe actualul primar Ovidiu Portariuc care afirmase despre el că, „primarul Egner a început să schiţeze acest proiect, a trasat câteva linii”.
„Dezvăluirile” privind vechimea proiectului Cornişa vin după ce, pentru a diminua din meritele lui Cătălin Flutur, în mandatele căruia s-a făcut de fapt proiectul şi s-a obţinut finanţarea, primarul Ovidiu Portariuc a spus că proiectul este vechi de pe vremea defunctului primar Ioan Cojocariu şi că edilul şef căruia i-a luat locul nu ar fi făcut altceva decât să îl continue.
CITEŞTE ŞI:
 Patru primari botoşăneni, luptă de 16 ani pentru parcul Cornişa