Fata frumoasă din Botoșani care cucerește scenele țării: Mândră că sunt moldoveancă! FOTO&VIDEO

Este frumoasă, talentată și iubește tot ce înseamnă folclor de calitate. 

 

Festivalul Naţional de Interpretare a cântecului popular românesc „Pană de păun” a reunit la Bistrița 25 de tineri artiști din mai multe zone etnografice ale țării.

 

Evenimentul, ajuns la ediţia a XIII-a și organizat de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud și Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud, s-a desfășurat pe scena Centrului Cultural din Bistriţa.

 

Cei 25 de tineri au reprezentat județele Alba, Botoşani, Cluj, Maramureş, Olt, Gorj, Suceava, Buzău, Arad, Timiş, Braşov, Sălaj şi Bistriţa-Năsăud.

 

Juriul a fost format din Ileana Vieru – realizator de emisiuni folclorice la Radio România, Valentin Marin – redactor şef Radio „Antena Satelor”, Violeta Ianculescu – realizator de evenimente folclorice la Radio România; prof. Vasile Filip – doctor în folclor, reputat cercetător şi scriitor; prof. Ioan Lazăr – dirijor şi orchestrator, prof. Cristina Bălan – profesoară de canto, şef serviciu la Şcoala de Arte Bistriţa, drd. Menuţ Maximinian – directorul cotidianului „Răsunetul” din Bistriţa, scriitor şi etnolog, prof. Lazăr Ometiţă – dirijor, profesor de muzică în cadrul Şcolii de Arte Bistriţa, Alexandru Pugna – managerul Centrului Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud, îndrăgit artist al judeţului Bistriţa-Năsăud, iniţiator al Festivalului-Concurs Naţional „Pană de Păun”.

 

Marele Premiu al acestei ediţii a mers la Roberta Buzurin (Olt), care, pe lângă suma de 2.500 lei şi un clop cu păun, dar şi o păuniţă de la meşterul Lucia Todoran, acest festival fiind unic în acest mod de a acorda premiantului şi un trofeu simbol al Ţării Năsăudului.

 

Printre laureații de la Bistrița se află și o tânără din Ibănești, județul Botoșani, Sabrina Aiacoboaie clasându-se pe treapta a treia a podiumului, ”pentru interpretarea muzicală de înaltă ținută artistică și promovarea Tezaurului Folcloric Românesc”.

 

 


 

 

”Trei zile intense, alături de oameni profesioniști cărora vreau să le mulțumesc! Minunata orchestră ”Dor românesc”, sub bagheta domnului dirijor Horațiu Cigu, distinsului juriu, publicului bistrițean care m-a primit cu căldură și iubiților mei părinți! Mulțumesc, Bistrița! Mândră că sunt moldoveancă!”,

a spus Sabrina Aiacoboaie după câștigarea premiului.

 

În urmă cu mai puțin de o lună, Sabrina câștiga Trofeul ”Brașov Art Talent” 2022, la secțiunea Muzică populară.