FC Botoşani trăieşte probabil cea mai agitată vară din 2013, când a promovat în Liga 1. Au plecat preşedintele de onoare Cornel Şfaiţer, directorul sportiv Toni Heleşteanu şi 11 jucători.
Preşedintele „Elsaco”, grupul de firme care deţine practic Asociaţia Fotbal Club Botoşani, este însă convins că schimbările masive de lot şi din staff-ul administrativ nu se vor repercuta asupra evoluţiei roş-alb-albaştrilor.
Ba mai mult, Valeriu Iftime crede că fotbaliştii sosiţi în pauza competiţională sunt superiori celor plecaţi.
Şi îşi susţine afirmaţia prin faptul că majoritatea jucătorilor la care clubul a renunţat nu şi-au găsit alte angajamente.
„Au plecat cei pe care i-am dat noi afară şi, din păcate, dintre cei care au plecat doar doi-trei şi-au găsit echipă. Sunt jucători fără echipă! Iar noi am avut încă din luna mai discuţia aceasta, că vom schimba echipa dacă vrem mai mult şi eu vreau mai mult ca anul trecut, clar. Şi la ora actuală lotul este complet. Deci, am adus şase jucători noi, dar am adus şi vreo şase tineri pe care tot i-am ţinut pe la alte echipe, tip Chindriş, tip Corban, tip Piftor, care nu sunt de ici, de acolo. Adică n-o să-i pui pe toţi trei deodată să joace, dar câte unul pe rând pot juca”,
Valeriu Iftime, preşedinte grup „Elsaco”.
Deşi unele transferuri s-au efectuat spre sfârşitul pregătirii de vară, omul de afaceri crede că echipa nu va avea probleme cu omogenitatea deoarece şi-a păstrat scheletul de bază: ambii fundaşi centrali (Burcă şi Miron), cei doi mijlocaşi centrali (Oaidă şi Rodriguez), plus atacanţii de bandă (Roman şi Golofca).
În plus, despre fundaşul central Piţian, de 22 de ani, crede că este „un fotbalist bun, poate juca şi la închidere”, pe albanezul Papa îl caracterizează drept un jucător „de o agresivitate rară”, iar atacantul croat Brekalo „are ceva din croaţi, din răutatea aceea a lor. Dacă ar fi un sfert de Mandzukici…”.
„Am avut un principiu clar: n-am adus nici unul peste 25 de ani. Am vrut să fi jucat în ultimul timp, să aibă ceva în spate, măcar să vrea să se relanseze, să se întâmple ceva cu el şi a fost o grilă de preţ care n-a fost chiar cea mai severă în România. Să dai 7.000 de euro la un fotbalist nu este chiar cel mai uşor în România”,
Valeriu Iftime, preşedinte grup „Elsaco”.
Crede că echipa va supravieţui acestei veri agitate, iar asta şi pentru că bugetul va fi la nivelul anului precedent. De asemenea, s-a hotărât ca pentru fiecare post să fie alocat un buget lunar de salarii de 7.000 – 8.000 de euro pentru titular şi rezervă, ceea ce înseamnă că, luând în calcul şi contribuţiile la stat, se trece de 100.000 de euro pe lună pentru înreg lotul.
„Să vă spun sincer, plăcere imensă să fac fotbal nu am, că nu îmi dă lucruri senzaţionale mie şi asociaţiilor mei. S-a creat o situaţie complicată anul acesta, faptul că a plecat Cornel Şfaiţer: «băi, dacă a plecat Cornel Şfaiţer, el ţinea fotbalul», ceea ce e un fals total. Măcar anul acesta îl ţin sigur, la anul mai vedem. Dar eu cred că acest club, aşa cum stă el acum şi cu bugetul pe care îl putem avea şi anul acesta, cred că putem să fim mai buni ca anul trecut”,
Valeriu Iftime, preşedinte grup „Elsaco”.
DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL