Fiecare țară participantă a prezentat alimente tradiționale. De asemenea, elevii, organizați în grupe mixte, au gătit mâncare specifică Turciei.
Școala Gimnazială Nr. 1 Ungureni participantă la întâlnirea din Zonguldak,Turcia,din cadrul proiectului Erasmus +.
În perioada 29 septembrie-4 octombrie 2019, patru profesori și nouă elevi de la Școala Nr. 1 Ungureni au participat la a treia mobilitate de predare/învățare/evaluare din cadrul proiectului Erasmus + cu nr. 2018-1-EE01-KA229-047112_2,cu titlul:FOOD LAB: TRANSLATE RECIPES INTO CHEMISTRY LANGUAGE”, proiect finanțat de Comisia Europeană, care a avut loc în orașul Zonguldak, Turcia.
La reuniunea de proiect au participat elevi și profesori din: Croația, Estonia, Turcia și România.
În cadrul unor workshop-uri au realizat experimente chimice, au discutat despre importanța hranei sănătoase și au aflat ce reacții biochimice au loc în producerea alimentelor.
În desfășurarea activității ”Salad contest’’, 4 elevi din fiecare țară au gătit o salată care, ulterior, a fost jurizată de către cadrele didactice din punct de vedere al creativității, gustului și aspectului. Câștigătorii au fost elevii din România, care au primit cadouri din partea organizatorilor.
Pe lângă activitățile propriu-zise, participanții au vizitat un laborator în care se preparau delicii turcești, dar și atracții turistice renumite: orașul Amsara, Muzeul Minei, Peștera Gokgol.
Activitățile desfășurate au dus la stabilirea unor legături strânse între elevi și profesori. Întâlnirea a fost realizată cu succes, participanții acumulând cunoștințe legate de prepararea alimentelor și procesarea chimică a acestora.
DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL: