Elevi educaţi prin dans contemporan la un liceu din Botoşani

La o unitate şcolară din municipiul Botoşani se desfăşoară un proiect inedit. 

 

La Seminarul Teologic ”Sfântul Gheorghe” din Botoşani, un liceu ortodox care formează în special viitorii preoţi, este iniţiat un proiect inedit pentru o şcoală confesională. Se numeşte ”Singing and Living” şi îşi propune să educe elevii prin muzică şi dans, punând accent pe păstrarea tradiţiilor dar şi pe învăţarea de limbi străine şi dezvoltare personală prin creativitate.  

 

Pe scurt, în cadrul proiectului elevii din tot judeţul, dar mai ales de la Seminarul Teologic vor participa la diferite ateliere de creaţie, unde se vor putea exprima artistic prin dans şi muzică, într-o multitudine de forme. Directorul liceului, preotul profesor doctor Daniel Dascălu, fost preot misionar în ţările nordice, spune că îşi doreşte să ofere o şansă tuturor copiilor talentaţi de a se exprima artistic după modele tradiţionale dar şi europene.  

 

”Proiectul ”Singing and Living” vizează educarea copiilor prin muzică şi dans, integrarea limbilor străine în paralel cu păstrarea tradiţiilor şi obiceiurilor, într-o lume a multiculturalităţii şi diversităţii artistice. ”Ţara de sus”, aşa cum este numit, pe bună dreptate, judeţul Botoşani, este bogată în tradiţii şi obicieiuri, pe care tinerii au datoria de a le păstra şi transmite pe mai departe. Noile generaţii, mereu conectate la internet, care călătoresc mult în străinătate şi împrumută sărbători şi credinţe ale altor popoare, e bine să cunoască şi să experimenteze arta, în cele mai autentice forme ale sale, după modele europene şi naţionale”, spune  pentru Adevărul, directorul Seminarului Teologic.  

Preotul botoşănean spune că această experienţă artistică le va sădi copiilor încrederea în sine şi totodată le va îmbunătăţi viaţa.

 

Experienţele lor în ateliere de creaţie vor culmina cu un Festival-Concurs ”Singing and Living” organizat pe 10 mai la Botoşani.

”Tinerii vor reuşi să simtă şi să transmită emoţie participanţilor, vor deveni mai buni, vor avea mai multă încredere în forţele proprii, în talentul creator împletit cu muncă, îşi vor trăi viaţa mai frumos, se vor afirma şi îşi vor  pune în valoare calităţile.”, spune preotul Daniel Dascălu.

Au fost organizate până în prezent toate şedinţele de lucru pentru organizarea activităţilor şi atelierelor ulterioare. Vor participa elevi voluntari, profesori şi preoţi. 

 

DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store