Șeful Vămii a căzut în cap de pe o rampă, în timp ce supraveghea descărcarea mărfuri confiscate la Botoșani și în alte patru județe

După perchezițiile derulate pe raza județelor Ilfov, Iași, Suceava, Botoșani și Bistrița Năsăud, procurorii DIICOT Iași au transportat în Vama Albița o serie de utilaje și mărfuri care au fost confiscate în urma acțiunilor de amploare, într-un caz de țigări fabricate ilegal.

 

Tot ceea ce s-a „recoltat” de către anchetatori, în urma acestei ample acțiuni, ar fi fost adus în Vama Albița, iar șeful Vămii a fost prezent în momentul în care transportul a ajuns aici și s-a început descărcarea.

 

Martorii oculari spun că Dan Arhire, șeful Vămii Albița, urcat pe rampă și, concentrat la activitatea respectivă, ar fi călcat în gol la un moment dat, iar căzătura a fost una foarte serioasă, mai ales că pe jos era o suprafață de ciment. Colegii săi nu își explică ce s-a putut întâmpla. Nu exclud să fi fost vorba despre un pas greșit făcut pe respectiva rampă, dar și căldura sufocantă de afară este posibil să fi fost o cauză care să fi contat în momentul în care Dan Arhire s-a urcat pe rampă.

 

 


(Dan Arhire, șeful Vămii Albița)

 

Echipajul medical solicitat de urgență l-a preluat, spunând că acesta nu își mai amintea nimic despre cele întâmplate. A fost transportat cu o ambulanță de tip B2 și la Spitalul Huși, la CPU, potrivit vremeanoua.ro.

 

Medicul de gardă de aici l-a investigat, l-a diagnosticat cu hematom occipital și comoție cerebrală și a decis transferul de urgență către SJU Vaslui.

 

Ulterior, medicii Spitalului Județean de Urgență Vaslui au venit și cu vești bune. Rezultatele tomografiei computerizate nu au indicat leziuni, ceea ce înseamnă că pacientul a avut un adevărat noroc, de vreme ce a căzut de la o înălțime de un metru și jumătate, s-a lovit la cap, însă a scăpat fără traumatisme severe.

 

Poliția de Frontieră este cea care face investigații în acest caz.

 

Amintim că, în zilele de 12 și 14 iulie 2022, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, ITPF Iași și ITPF Sighetu Marmaţiei, sub coordonarea procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate - Serviciul de combatere a macro-criminalităţii economico-financiare, brigăzilor de combatere a criminalității organizate Târgu Mureș și Iași, au efectuat 20 percheziții domiciliare pe raza județelor Ilfov, Iași, Suceava, Botoșani și Bistrița Năsăud în vederea destructurării unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de producerea de produse accizabile care intră sub incidența regimului de antrepozitare, în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă, deţinerea în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 ţigarete, contrabandă în modalitatea înstrăinării sub orice formă a mărfurilor aflate în tranzit vamal și trafic de droguri de risc.