EcoSal – Consiliul Judeţean îşi face superfirmă cu sediul la Baia Centrală

 

Consiliul Judeţean îşi va înfiinţa o societate comercială pe acţiuni care va avea ca principal obiect de activitate salubrizarea. Mai exact, firma, căreia şefii CJ i-au găsit deja şi la o denumire – SC EcoSal SA-  va pune în practică o parte din Sistemul Integrat de Management a Deşeurilor.
Baia Centrala Botosani sediul EcoSal

EcoSal va gestiona noua groapă de gunoi

În judeţ se amenajează cinci staţii de transfer a deşeurilor, la Flămânzi, Dorohoi, Ştefăneşti, Truşeşti, Săveni, iar preluarea gunoiului de la acestea, transportul lor la noua rampă care se construieşte la Stăuceni şi operarea gropii de gunoi vor fi efectuate de o societate. Teoretic CJ Botoşani va organiza o licitaţie pentru desemnarea firmei care va efectua această activitate, însă dorinţa conducerii instituţiei este ca firma ce va fi constituită să execute activităţile menţionate. „Probabil vor fi condiţii minimale în ultima instanţă şi pot să participe foarte mulţi doritori. Nu poţi să dai încredinţare directă, este exclus, deci condiţia este de participare la licitaţie”, ne-a declarat Gheorghe Sorescu, vicepreşedintele CJ Botoşani.

Firma va face bani şi din valorificarea gunoiului

Noua companie va avea CJ acţionar cu 99%, iar Consiliul Local Stăuceni cu 1%. S-a stabilit deja ca sediul, cel puţin pentru început, să fie la Baia Centrală, maşinile de transport fiind deja achiziţionate prin Sistemul Integrat de Managament a Deşeurilor, program european de 30,9 milioane euro. Veniturile societăţii comerciale vor proveni din încasările realizate din taxa de salubrizare, dar şi din valorificarea selectivă a deşeurilor. Firmele care în prezent au contract cu primăriile pe acest domeniu de activitate îşi vor face treaba până la expirarea contractelor, misiunea lor fiind aceea de a colecta gunoiul şi a-l duce până la staţiile de transfer.
CITEŞTE ŞI:
 Nova Apaserv îşi mută sediul – AFLĂ unde