Drogurile acaparează agresiv lumea tinerilor cu părinți plecați în străinătate: O problemă deosebită

Prezent la Dorohoi, consilierul județean Gheorghe Vâzdoagă, membru în ATOP a vorbit despre creşterea consumului de droguri la nivelul tinerilor și despre faptul că instituţiile de învăţământ şi comunitatea ar trebuie să colaboreze pentru informarea şi ajutorarea tinerilor.

 

Mă interesează în mod deosebit o relaţie foarte bună între instutuţiile care contribuie la crearea unui climat de ordine publică în beneficiul cetăţenilor. O problemă deosebită care se ridică este a tineretului. Trebuie să găsim acele mijloace pentru a-i scoate pe tineri din mediul infracţional. Din păcate, ultimile statistici arată că tinerii, la cei cuprinşi între 15-24 de ani a scăzut consumul de alcool şi de tutun, dar a crescut cel de droguri. De aceea programele Agenţiei Naţională Antidrog se desfăşoară într-un oarecare anonimat, iar rugămintea mea este să avem şi invitaţi de la această instituţie” a spus Gheorghe Vâzdoagă.
Consilierul județean părea neconvins că la nivelul Dorohoiului nu s-ar organiza foarte multe acţiuni de informare şi prevenire în rândul elevilor. Răspunsul a venit chiar de la un director de şcoală gimnazială.
„Activităţi de prevenţie se organizează la nivelul municipiului, numai că invitaţia trebuie să vină din partea conducerii unităţilor şcolare şi consider că această acţiune la nivelul municipiului Dorohoi se desfăşoară normal. Chiar ieri la unitatea mea şcolară am avut o acţiune de prevenire a consumului de droguri şi etnobotanice. Numai că nu prea mediatizăm aceste activităţi” a replicat Ionel Ursea Baciu, directorul Şcolii gimnaziale „Spiru Haret”.
În sală s-au aflat şi câţiva liceeni care au fost reprezentaţi de Robert Stredie, preşedintele Consiliul Şcolar al Elevilor de la Colegoul „Grigore Ghica”.
„Am organizat mai multe activităţi despre alcool, droguri. Problema este că cei care consumă droguri sunt împărţiţi în două categori, cei care au părinţii plecaţi, sunt singuri,nu are cine să-i ajute, iar noi îi putem îndruma şi celalaltă categorie sunt cei care ştiu de toate, nu au nevoie de nimic, nu acceptă nimic şi avem nevoie de ajutorul Poliţiei” a spus Robert Stredie.
Dumitru Zmău a salutat intervenţia tinerilor, dar şi-ar fi dorit ca în sală să fie un grup mai numeros, pentru că multe dintre acţiunile autorităţilor îi include şi pe ei.
(M.A.)
CITEȘTE:
 Dorohoiul ”dezbrăcat” în fața infracțiunilor: AFLĂ ce soluții s-au propus - FOTOGALERIE