Două bănci uriașe se bat să își cedeze sediile unei instituții din Botoșani într-o super afacere imobiliară

După aproape zece ani, una dintre cele mai înfloritoare afaceri imobiliare pe care le-a putut face în municipiul Botoșani un fost polițist cu o instituție a statului se aproapie de final. Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI), care de prin 2006 stă în chirie la vila lui Mihai Ciobanu din bulevardul Mihai Eminescu, se pregătește să părăsească imobilul.

 

Nu mai vor în casa fostului polițist

Joi, la OCPI Botoșani tocmai s-au deschis ofertele pentru licitația de închiriere a unui nou sediu. Nemulțumiți de condiții și de preț, conducătorii instituției, cu acceptul șefilor de la București, au decis să nu mai prelungească înțelegerea cu Mihai Ciobanu, care expiră în luna martie a anului viitor. Ca atare, au organizat o licitație publică pentru închirierea unui imobil în zona centrală a urbei, care să aibă o suprafață de 1.800 – 2.000 metri pătrați, minim 50 mp de parcare, o compartimentare adecvată pentru a oferi acces independent la 25 de birouri, un spațiu distinct de 150 mp pentru registratură și relații cu publicul. De asemenea, s-a mai solicitat existența unui spațiu de 700 mp pentru arhivă și magazii, a unei săli de ședință de 70 mp, a unei camere pentru servere de 10 mp, a unui spațiu comun de 270 mp și a doua garaje de minim 50 mp. Bineînțeles, s-a cerut ca încăperile să aibă iluminat natural și electric și să nu fie umede sau degradate, iar clădirea să fie racordată la rețelele de utilități.

BCR și CEC Bank vor să facă loc Cadastrului în zona 0 a orașului

Ei bine, după ani și ani de expansiune, în care au tot deschis agenții și au preluat spații prin cartiere, acum două dintre cele mai mare bănci, BCR și CEC Bank, au participat la licitație pentru a-și ceda o bună parte a spațiilor în care își desfățoară în prezent activitatea pentru amenajarea noului sediu al OCPI Botoșani.
Neoficial, s-ar părea ca ofertele sunt incomparabil mai avantajoase decât condițiile actuale de chirie. Astfel, în prezent OCPI Botoșani plătește lunar undeva la 20.000 de lei fostului polițist pentru circa 850 mp, în timp ce băncile, pentru circa 1.800 mp, ar percepe o chirie mai redusă decât cea actuală.
OCPI Botoșani a obținut și un spațiu în proprietate la fosta unitate militară din strada Sucevei, însă se dorește ca acolo să se construiască un sediu prin noul POR, anul viitor urmând abia să se întocmească studiul de fezabilitate. De aceea, licitația, la care însă se evaluează ofertele, are loc pentru o perioadă de patru ani, iar afacerea totală s-ar cifra astfel undeva la 900.000 de lei.
CITEȘTE ȘI:

Afacerea cu sediul de la Cadastru a născut o vilă de toată frumuseţea la Lebăda