„Doctoriţa pensionarilor” : Şpagă de la invalizi, bani mulţi acasă, detalii şocante

 

Mai multe instituţii ale statului şi-au dat concursul în cazul medicului ridicat de procurori marţi seară de la Casa Judeţeană de Pensii (CJP). Cadrele Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani au fost ajutate de ofiţeri de poliţie judiciară de la DGA – Serviciul Anticorupţie Botoşani şi de la Serviciul de Investigare a Fraudelor. Toată acţiunea s-a bazat pe sprijinul tehnic şi informativ al Serviciului Român de Informaţii.

„Ne-a frapat întregul dosar”
Practic, Liliana Teodoriu a fost filată timp de două luni şi jumătate în baza unui denunţ. Ulterior acesta nici nu a mai fost necesar date fiind mijloacele tehnice specifice utilizate de oamenii legii. Acestea au dus la obţinerea unor date incredibile. Astfel, doctoriţa ar fi primit între două-trei şi 19 şpăgi pe zi de la persoane supuse expertizării. Procurorii au evitat să divulge sume, precizând doar că acestea variau de la o persoană la alta şi că se percepeau inclusiv de la persoane cu mari probleme financiare.„Ne-a frapat întregul dosar şi întreg materialul rezultat din supravegherea operativă prin situaţia cutremurătoare a persoanelor supuse procedurii de expertizare şi mai ales a manierii personale de a lucra a d-nei Teodoriu. Vorbim de persoane provenite din medii sociale cu venituri foarte modeste, de persoane cu afecţiuni medicale, cu probleme de acest gen, dar care, pentru a obţine o decizie, au trebuit într-o formă sau alta să cotizeze”, a afirmat Cristian Popovici, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani.
Cabinetul de expertiză a fost sigilat
Marţi anchetatorii au finalizat acţiunea pentru o percheziţie la biroul doctoriţei de la CJP şi surprinderea ei în timp ce primea diferite sume de bani de la persoane supuse expertizării în vederea acordării pensiilor pentru grad de handicap. Cu alte cuvinte, s-a închis acţiunea de supraveghere operativă derulată pe parcursul a două luni şi jumătate. Liliana Teodoriu ar fi rămas fără reacţie în momentul descinderii procurorilor. De altfel, la sediul CJP ea nu a fost propriu-zis audiată, pentru acest lucru fiind transportată la Poliţia din Botoşani. „Au fost ridicate documente de expertiză medicală, au fost identificate sume de bani. La această oră se desfăşoară percheziţii în apartamentul învinuitei, precum şi în apartamentul altor trei complici. Din primele date rezultă că în locuinţa dumneaei au fost găsite sume de bani destul de importante, probabil proveniţi din bani primiţi de dumneaei şi oferiţi de persoane care erau expertizate în vederea acordării pensiilor de handicap”, a mai declarat Cristian Popovici. Acesta a dispus închiderea şi sigilarea cabinetului de expertiză medicală de la CJP. În zilele următoare se vor evalua toate dosarele din 2011 şi rămâne de văzut în ce modalitate şi când îşi va relua activitatea cabinetul. Prim-procurorul a mai spus că nu sunt vizaţi de anchetă şi alţi angajaţi ai CJP.